perjantai 16. joulukuuta 2011

siivousta ja sisustusta

Tänään haettiin uusi sohva ja nojatuoli, sekä olohuoneen pöytä ja vielä tytölle kirjoituspöytä. Uudet sängytkin saapuivat. Siivous on kuitenkin vielä kesken, joten ei saada vielä ihan kaikkea laitettua. Ja olohuoneessa on vielä saunapaneeleja, joten eihän sitä vielä edes voi kunnolla siivota. Lasten huoneet kuitenkin alkavat jo saada jonkinlaista konkreettista muotoa ja ulkonäköä. Huomenna homma jatkuu, nyt ollaan jo liian väsyneitä.

Niin ja olihan vielä yksi positiivinen asia, meille tuli katuvalot tänään! Pientä valoa tämän vesisateisen synkän tunnelman pelastukseksi. Kuitukaapelikin on jo sisälle asti vedetty, toivottavasti ensi viikolla saadaan yhteydetkin kuntoon.

torstai 15. joulukuuta 2011

Muuttolupa saatiin

Eikä siinä mitään ihmeempiä ollut.
Vielä onkuitenkin paljon tekemistä, putkimies ei sitten kuitenkaan ihan kaikkia hommia tehnyt, liesituuletin on asentamatta, eikä vetänyt pesukoneiden putkia, kun ei timpuri ollut tehnyt kaapistoon reikiä. Sellaista se on, aina ei voi voittaa...
Mieli onnyt kuitenkin valoisa ja siivousurakkaa jatketaan heti kun huomenna taas töistä päästään. Mauri siellä vielä rakentelee saunaa, joten saunaan päästään aikaisintaan sunnuntaina, mutta onhan meillä nyt viimein se kylpyamme :)
Sähkärit utlevat vielä huomenna tekemään lopputöitä, jotain häikkää valoissakin on, kun halogeenit itsekseen sammuvat keittiössä ja taas itsekseen syttyvät.
Ja timpuri Jakkekin tulee vielä maanantaina tekemään pieniä juttuja, kunhan loput osat saapuvat.

Yritetään kaikesta huolimatta muuttaa jo viikonloppuna :)

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Jänniä aikoja

Meillä on huomenna muuttotarkastus, pikkasen jännittää... :) Oltiin illalla siivoamassa ja siellä vielä sähköpohjat tekivät töitään. Hommia vielä riittää, toivottavasti kuitenkin ovat ajoissa valmiina ne kaikki vaadittavat työt. Muutenhan sitä työtä jää kyllä vielä ensi viikollekin, kun ei esim väli-ikkunat ole edes tulleet vielä. Toivottavasti kuitenkin päästään lauantaina muuttamaan, siivottavaakin kyllä riittää vielä siitä eteenpäinkin.

lauantai 10. joulukuuta 2011

Siivouspäivä

Tänään olis taas siivouspäivä raksalla. Eilen illalla saatiin vietyä kaatopaikalle iso kasa roslia, sekin jo helpotti. Tällaisella myrskysäällä on kyllä kiva, että siivous tapahtuu sisätiloissa :) Suunnitelmissa ja tavoitteena olis saada makuuhuoneet tänään ja huomenna siivottua periaatteessa muuttokuntoon ja ehkä jopa joitakin muuttolaatikoitakin vietyä. Ainakin lasten kesävaatteita jo sinne yläkaappeihin.
Ja jos aikaa on, niin keittön ja kodinhoitohuoneen kaappejakin voisi siivoilla, vaikka kivitasot eivät tulleet vieläkään, joten keittiö on vielä kesken. Niin ja kodinhoitohuoneesta puuttuu yksi kaapiston sivuseinä ja parit hylly, mutta ne eivät menoa haittaa.
Nyt vaan pitäis päästä reippaasti liikkeelle...

Edit: Ei oikein saanut kunnolla siivottua kun sähkäripojat siellä omia juttujaan tekivät. Ei voinut imuroida :/ No huomenna jatkuu, vois ainakin kaappeja siivoilla ja siirrellä tavaroita paikasta toiseen :)

torstai 8. joulukuuta 2011

Tökkii

pientä takapakkia, mutta vielä usakalletaan toivoa, että päästään viikon päästä muttamaan. Kivitasot ei tulleet, väittävät, että heille on ilmoitettu toimituspäiväksi 14.12... no ei ole, sovittu päivä oli 5.12 sattui vaan keittiöfirma vahingossa toimittamaan keittiön altaan meille, kun sen piti mennä tulikivelle. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun luulivat sen olevan kateissa ja se oli malliaan ainoa kappale Suomessa, aiheutti pienen viivästyksen, ennen kuin uskalsivat kysyä meiltä. Meillähän se siellä nökötti ja saatiin pikaisesti toimitettua tulikivelle.

Sähkömieskään ei ole tullut, piti tulla eilen, mutta siellä laspsi sairastaa. Pakkohan lapsi on hoitaa, mutta vähän harmaita hiuksia meille aiheuttaa ja viikonlopputöitä sähkärille.

Putkari sentään on ollut tänään töissä. En jaksanut mennä katsomaan miten edistyy, menen huomenna sitten, jos vaikka kaikki mahdolliset muut asiat eivät niin paljon huomenna stressaisi. Ai niin liesituulettimen ohjausyksikkökin on jossain teillä tietymättömillä...

Laattamies on myös säntilliseti tehnyt työtään. Eipä vaan hänkään pääse tekemään viimeisiä laattahommiaan ennen kuin keittiön tasot on asennettu.

Laatoituksen laskutuskaan ei pitänyt paitänyt paikkaansa, me olimme sopineet neliöhinnan laatoitukselle ja lasku tuli tuntihinnalla, vasta osa töistä laskutettuna ja nyt jo hintaa oli kertynyt pari tuhatta yli sovitun... Siispä edessä on kivaa vääntöä, mutta sopimus on sopimus.

Autotallin pohjaa on alettu tehdä, siellä on nyt eri fimasta koneet ja kuskit, kun ei tuo edellinen ollut niin kovin aikaansaava, lupauksia kyllä sateli ja edelleenkin on jotain juttuja tekemättä, aina vaan lupaa tulla ensi viikolla. Tänään kyllä esitti, että voittehan te itsekin lapparilla niitä sadevesikaivoja siirtää, ei oo iso homma...

tiistai 6. joulukuuta 2011

Olipas raskas päivä

Me juhlittiin itsenäisyyspäivää koko päivä raksalla siivoten. Saatiinkin paljon aikaan, on niin paljon kivempaa, kun on siistiä. Eveliinan huone on periaatteessa valmiiksi siivottu. Joudutaan varmaan vielä siivoamaan, koska sähkötöitä on vielä vähän tekemättä, mutta jos sähkäri vaikka käyttäytyisi siivosti ja sulkisi oven perässsään, niin päästäisiin vähemmällä sitten myöhemmin:)

Valtterin huone satiin siistittyä, mutta ei vielä siivottua kunnolla, samoin askarteluhuone ja vessa. keittiöstäkin saatiin viihtyisämpi ja tilavampi. Nyt siellä mahtuu kulkemaan, ei tarvitse hyppiä listakasan yli enää.

Huomenna saapuvat pesukoneet ja myös kivitason pitäisi tulla huomenna. Saunan valmistuminen jää ensi viikolle, toivottavsti saadaan muuttotarkastus ja muuttolupa vielä ensi viikon lopulle, että päästäisiin oikeasti muuttamaan ennen Joulua.

Aika rankkaa vaan on tuo tehosiivoaminen, nyt särkee käsiä ja jalkoja, tai no, käsisä särki jo valmiiksi viimeperjantain mikroautoili, mutta ei tainnut tämä treeni niitä kipuja ainakaan poistaa.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

joulukuun alussa näyttää tältä

Eipä ollut vielä aamutuimaan ihan tarpeeksi valoa, mutta kuvia kuitenkin otin.
Suihkut siinä nätisti vierekkäin :)
Kodinhoitohuoneen kuraeteinen, sielläkin hana jo paikallaan, harja vielä puuttuuu
Näkymää olohuoneeseen eteisestä katsottuna ( ja vähän meidänmakkariinkin)
Keittiössä pientä uudistusta edelliseen kuvaan nähden
Ja vessakin meillä alkaa olla valmis :)

lauantai 3. joulukuuta 2011

Nyt se on jo lähellä!

Uusi koti on edennyt kivasti, meillä on jo vessassa pytyt ja suihkutkin paikallaan :) Altaat vielä puuttuvat, joten allashanoja ei ole, sauna ja kodinhoitohuone myös vielä kesken. Laatoitukset on valmiina. Koitan huomenna aamusella käydä räpsimässä vähän kuvia, vaikka hurja kaaos onkin vielä valloillaan, kun suurin osa ikkunalistoistakin on vielä lattialla ja niitä kodinhoitohuoneen kaapistoja ja kodinkoneita ihan joka puolella. Ihmetyttää ihan, että miten ne kaikki tulevat paikalleen mahtumaan, mutta eiköhän niille jokaiselle oma kolonsa löydy.
Ensi viikolla pitäisi kaiken olla valmista. Siis talossa. Ja ensi viikolla alkaakin jo autotallin perustusten teko, vaikka alunperin pitikin autotallin rakentaminen alka vasta keväällä. Saatiin kuitenkin sen verran hyvä tarjous meidän laatoittajilta, joilta löytyy osaamista muiltakin aloilta, että päätettiin tarttua tilaisuuteen. On muuten hienoa työtä tehnyt meidän laattamies Mauri, ei voi kuin ihastella! Odotan innolla millaisen saunan hän meille rakentaa, siihen kun tehtiin hänen ehdotuksestaan pienoinen muutos ihan loppumetreillä :)

Tuntuu kivasti kutkuttavalta vatsanpohjalla, vaikka vähän stressaakin, että miten sitä joulua laitetaan muuton keskellä. Meillä ei nytkään ole juurikaan joulukoristeita, kun en viitsinyt niitä laitella ja sitten pakata pois. Välillä tuntuu että olisi pitänyt.
Mjukava kuitenkin odotella sekä Joulua, että muuttoa ja varsinkin sitä Joulua uudessa kodissa.