maanantai 29. heinäkuuta 2013

Makkarin tuunausta taas

Tässä pientä tuunausta makkarissa taas suoritin. Jotenkin tuo seinä sängynpäädyn yläpuolella tuntui kaipaavan jotain lisää. Näin kuvassa ei näytä niin kivalta kuin luonnossa, mutta tykkään näistä tekseteistä tosi paljon ja sattuivatpa vielä olemaan tarjouksessa Hong Kongissa, joten niitä sitten otin muutaman mukaan


sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Working girl and her working husband

Meillä on tosiaan ollut melko työn täyteinen viikonloppu! Synttäreitä juhlittiin kahtenakin päivänä, saatiin kahdet portaa tehtyä ja sain viimeinkin pestyä ulko-ovista raksaikaiset teippijäämät pois! Ihmesieni auttoi tähän, on nimittäin tullut yritettyö kynsiä niitä yhdellä jos toisellakin konstilla. Ihan kuin olis uudet ovet, kun sai rumat likaantuneet teipit pois :) Niin ja tietenkin se eniten aikaa vievä homma, saatiin sekä sivuterassin, että takaterassin portaat tehtyä.
alaportaan runko ja tukipalkkien sovitusta

tässä jo osa porraslaudoista kiinitettynä

tässä ylemmän portaan runko valmiina ja ollaan kiinnittämässä sitä terassin runkoon

ja tässä lähikuvaa valmiista portaista

ja vähän kauempaa, kun jo saatiin tuotua Kiinanruusut etupihalta takaportaille

Ja suoraan edesta kuvattuna

ruskettuneet(ko) varpaat?
Vähänkös olen ylpeä meistä. Ei olla ennen portaita tehty ja nyt osaisin itsekin tehdä. Hidastahan tuo on, kun ei ole kokemusta, eikä ammattitaitoa. Funtsimista on ja paljon, mutta valmista tuli. Bonus saldona likaiset varpaat ja palanut selkä. Miten sitä ei tajua edelleenkään varoa tuota aurinkoa?

Nythän me varmaan voidaankin alkaa jo ajatella lopputarkastusta :)

Jostain sitä on aloitettava

Ja kun ei me koskaan olla poraita rakennettu, päätettiin aloittaa sivuterassin portaista, vähän niin kuin harjoitusmielessä. Paljon hikeä tähän saatiin tuhlattua, johtui kyllä enemmänkin hellesäästä, kuin tehtävän vaikeudesta :) Omat ongelmasnsa tässä toki olivat, mutta olenpa ylpeä ja tyytyväinen mieheni ja omaankin panokseen, kyllä se tästä. Nyt vielä pitäis saada takaterassin portaat tehtyä. Siinä on vielä vähän enemmän haastetta, mutta onneksi oli tämä harjoituskohde olemassa.
lähikuvaa
ja vähän kokonaisuutta

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Synntärit juhlittu

 Nyt on siis synttärijuhlat juhlittu, juhlijoista en tänne kuvia laittele, kun en viitsinyt alkaa vanhempien lupia kysellä. Kivat juhlat olivat ja ainakin vaikutti, että niin ytöt kuin pojatkin viettivät hauskat bileet. Oli varmaan pitkän kesän jälkeen kiva tavata, monia kun ei ole koko kesänä nähty. Kuvat kakuista sentään laitan tänne, tykättiin molemmista ja saatiin kohtalaisesti onnistumaankin.
kun kaverit olivat lähteneet, nautittiin muiden vieraiden kanssa tällaisesta kakusta

kavereille Nuppu ihan itse teki tämän kakun, poni kuvastaa hänen hoitoponiaan, shettis Emiliä. Aika näköinen on :)

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Yksinäinen

Niin se on... yksinäinen... toinen jäi jälkitoimitukseen, joten nyt vaan tällainen pieni kuvapostaus. Paremmin kuvailen, kunhan toinenkin saapuu. Ja mulla on vielä yksi idea makuuhuoneeseen, jonka toivottavasti saan myös tällä viikolla toteutettua, joten sitten kuvataan paremmin.

On tuo kuitenkin niin kaunis, tuo Perfect Homen New York pöytävalaisin. Kyllä kannatti tämä hankinta!

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Aurinkoinen sunnuntai

Viikko taas vierähti ohi huomaamatta, en edes ehtinyt blogia päivittelemään.
Aikaan on kuitenkin saatu monenlaista pientä juttua, jotka ovat roikkuneet tekemättöminä ja odotelleet sitä suurta inspiraatiota, jonka viiden minuutin homman aloittaminen vaatii :)
Eilen käytiin lasten kanssa taas keräämässä vähän vadelmia ja muutama mustikkakin. Sadekuuro yllätti meidät, mutta ei se meitä ihan hirveästi haitannut, kotia kohti kyllä lähdettiin, mutta kiirettä pitämättä. Koira taisi olla se, jolla oli suurin kiire, koiraneito ei tykkää kastua.

Tänä aamuna kävin vielä läpi kirppikselle menviä tavaroita ja muistin, että ullakolla saattaisi olla myös jotain, joten sinne siis. Olihan siellä kaikenlaista, mutta aikaa vierähti enemmän juniorin kanssa ihastellessa hänen pikkuruisia nuttujaan ja kenkiään (jotka ei kyllä kirppikselle lähde) Löysin myös Nupun ensiluistimet, ihanat punaiset karvareunaiset, jotka nappasin mukaani alas ja taidankin laittaa seinälle koristeeksi, niin söpöiset ovat. Aikamme kun pojan kanssa ullakolla kolisteltiin, tuli mieskin katsomaan mitä oikein touhutaan ja niinhän siinä kävi, että saatiin kerralla koko ullakko siivottua ja järjesteltyä uuteen uskoon. Nyt on helppo hakea tavarat, kun niitä tarvitsee ja löydettiin paljon tavaraa, joita autotallissa tarvitsee, mutta oltiin jo unohdettu niiden olemassaolo.

Ja projekti on myös valmis, ruuvien päälle punoin narua, että näyttäis kauniimmalta. Ihan tahallaan jätin ruostuneet naulat noihin poikkipuihin (miehen mieletä pitäisi katkoa pois...) Siellä ne nyt makuuhuoneessa ovat ja ajttelin yöksi vaatteet tuohon ripustaa... vaan katostaas nyt raaskinko peittää :) Mun mielestä nayttävät kauniilta, luonnossa paljon kauniimmalta kuin kuvissa.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Vadelmapäivä

Ajatelkaas, vadelmat alkavat olla jo kypsiä, näin aikaisin! Lasten kanssa katsastettiin talomme takana olevat vadelmapensaat ( villivadelmaa) ja aika mukavasti niitä näytti siellä olevan.
 Noin tunnin verran kerättiin ja tässä saalis, aika kivastihan niitä kertyi. Nyt päästään herkuttelemaan tuoreilla vadelmilla. Ihan pikkuisen ehkä taidetaan laittaa pakastimeenkin. Lisää mennään vielä keräämään, kunhan ehditään. Yritän muistuttaa lapsiakin, ettei kerätä liikaa kerralla, ettei ehditä kyllästyä koko keräilytouhuun, mutta ovat vissiin muitenkin minuun tulleet, kun eivät millään malta hyvältä marjapaikalta lähteä pois :)

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Projektin osa etenee

Jotain on saatu aikaan ja olen ihan tyytyväinen :) Tällaiset tikkaat saatiin tehtyä aikaisemmin esittelemistäni heinäseipäistä, ja vielä niitä on kolme kappaletta jatkoprojektia odottelemassa. Nämähän siis eivät ole vielä valmiit, mutta mennään nyt vähän matkaa kerrallaan. Ihana päivä takana, taidan mennä vielä terassille istumaan hetkeksi ja nauttimaan ilta-auringosta

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Viiru puijaa Pesosta

Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen takana. Olipas vaikea päästä taas juonesta kiinni. 

Onneksi oli illaksi odotettavissa kivaa :) Oltiin naapurin kanssa varattu liput Krapin kesäteatteriin Tuusulaan Viirua ja Pesosta katsomaan. (Lapsetkin pääsivät mukaan) Kukaan neljästä lapsesta ei kehdannut mennä fanikuvaan
Meitä superfaneja ei ujostuttanut ja tässä me onnelliset siis nyt poseerataan upeiden Viirun ja Pesosen kanssa.

Olipas tosi hauska ja viihdyttävä esitys. Hauskaa oli ja miten sopivat esittäjät olivatkaan rooleissaan, roolit olivat kuin heille tehdyt. Valitettavasti ette sinne nyt hetkeen pääse heitä katsomaan, koska seuraavat esitykset ovat vasta syksymmällä, tarkempaa aikaa en tiedä, mutta löydätte varmaan Krapin kesäteatterin sivuilta, jos kiinnostuitte

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hikoilua ja herkuttelua

Tänään tuli sellainen kuningasajatus päähän. (Mistä niitä oikein putkahtaa) Naapurista sain hakea tiiliä projektiani varten ja juuri tänään tuntui  (aamulla) olevan sopiva päivä tämän projektin suorittamiseen. Aloin tehdä kukka-allasta tiilistä ainoille kasveille, jotka tiedän haluavani pihalle. Eihän siinä muuten mitään, mjtta kun piti kaivaa kuoppaa savimaahan, jota viime kesänä saatiin pihallemme nurmikon pohjustusta ajatellen. Hellepäivänä tosi raskasta puuhaa, sen voin taata. Lapio upposi kovimmallakin iskulla maahan noin kaksi senttiä kerrallaan ja sillä sai kuopastua lapion kärkeen noin desilitran maata...
Periksi en kuitenkaan antanut, mittanauhan, vatupassin ja styroksin kanssa taiteilin muutaman tunnin helteisessä säässä ja sain   kaivettua molemmin puolin terassia juuri ja juuri tyydyttävät kuopat ja ladottua tiilet haluamallani tavalla. Mitään korkeita altaita en halua, tiilten ei tarvitse paljonkaan näkyä (toiveissa on siis, ettei niitä tarvitse joka kevät laittaa uudellen)
Lopputulos, vain multa ja tornionlaaksonruusu puuttuu
 Tämän jälkeen siirryttiin Nupun kanssa auttelemaan isäntää puiden halkomisessa ja pinoamisessa. Siinä taas pari tuntia vierahti kivasti, mutta nyt on kaikki puut halottu ja pinottu ja niiltä osin voidaan hengähtää.

Ruokapaussi pidettiin ja j a pieni ruokalepo, sekä koiran pikkuruinen lenkitys, joka johti tutustumaan naapurin kauniiseen taloon. Aika erilaista kuin meillä, mutta todella kaunista! Tummaa puuta, ihania laattoja  ja kauniita tapetteja!

Ja vielä suunnistettiin Nupun jälkeen hetkeksi mustikkametsällä, tässä pieni osa saalista, roskaisimpia ei viitsitä esitellä :)
Nuppu valmisti meille makoisat mansikka-mustikka smoothiet, jota parhaillaan nautisekelen ja osa laitettiin heti pakkaseen, odottelemaan talvipäivien vitamiininkaipuuta.

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Mansikkapäivä

Tänään oli mansikkapäivä. No, haettiin me mansikoita jo kerran llatikollinen, mutta syötiin ne saman tien kaikki. Nyt otettiin torimyyjän kaksi viimeistä laatikkoa, hintaan 15€/laatikko. Nuppu hyvänä ja reipaana apurina perkattiin mansikat.
Pari tällaista astiallista jätettiin syömämarjoiksi. Kylläpä olivat makeita!
 Ja lettuja paistelin myös mansikoiden seuraksi iltapalaksi. Maistui tämäkin :)


 Osan marjoista keittelin hilloksi. Ihan vaan pari litraa, saadaan sitten myöhemminkin nautiskella lettujan kanssa.
Purkkeihin pitää vielä taiteilla nimilaput, ettei tarvi aina avata ja nuuhkaista mitä purkit sisältävät :)

Loput menivät pakasteeseen talven varalle. On sitten talvellakin jotain ihanaa herkutteluhetkiin!

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Viimeinkin seinälle

Jotkut asiat vaan kestävät. Niin kuin tämän Perfect Homen postilokeon seinälle laittaminen. Tilasin tämän puoli vuotta sitten ja tänään se pääsi seinälle viimein. Eteisestä löysi paikkansa, vaikka muualle olin sitä suunnitellut. koukkuihin ripustautuivat heti naapurin Pipsalta saamani ruostesydän ja lapsukaisen tekemä huopasydän. Molemmat ihania!

Tuossa eteisen pöydällä odottelee mummoni rippikuva mistä löytäisi oman paikkansa. Parikin vaihtoehtoa on, mutta ei hätiköidä, ripustetaan, kunhan se OIKEA paikka löytyy.

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tuolin pehmusteet

Hirveällä tohinalla raahasin miehen mukana ostamaan Jyskistä tosi kivoja pehmusteita keittiöön. Muuten ihan kiva, mutta eihän niitä ollut kuin viisi kappaletta, ja meillä on kahdeksan tuolia. Kun nyt kuitenkin tuli varta vasten lähdettyä, niin ostettiin sitten tällaiset vähän niinkuin kakkosvaihtoehdot, yksiväriset beiget. Vähän vaisut, mutta toisaalta ihan kivat. Jos vaikka jouluksi sitten saatais pieni värisäväyskin keittiöön :)

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Eurolla saa...

Kirppikseltä toisinaan ihania juttuja. Ja ne ihanat jutut voi olla vaikka pitkään ja hartaasti etsitty tyyliin sopiva ja sopivan kokoinen roskis! Voila, tässä se on, Vantaan Lanttilasta, kokonaista 1€ ja tästä jo keskusteltiin miehen kanssa, että "kummanko" vessaan tää tulee :)

Nettikirppikseltä

Ihana löytö meidän terassille, kynttiläkruunu terassille, löytyi Sipoon nettikirppikseltä viiden euron hintaan. Olin kerrankin ajoissa, meinaan olis varmaan kelvannut muillekin! kristallit kaikki tallessa ja vaikkei oliskaan ollut, niin on juuri sitä mitä on etsittykin. Kyllä nyt on hymy herkässä :)
 Tässä vielä pienesti tuunattuna, lisäsin nuo kupit, joihin sitten voi laittaa vaikka tuikut, kestää pientä tuulenvirettäkin. Nuo mulla oli valmiiksi hankittuna, muistaakseni Keminmaan Halpa Hallista ostettu.
Nyt vaan odottelemaan, että saadaan kiinnitettyä kruunu terassin kattoon :)

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Perfect Home kutsut

Huomasin joku aika sitten hyvät kesäkuun tarjoukset Perfect Homen sivulla, tai oikeammin sanottuna kesäkuun extra edun emännille, ihana New York lamppu, jota olin jo pidemmän aikaa katsellut, en vaan raskinut vielä ostaa, mutta nyt, ihan uskomaton tarjoushinta! Äkkiä siis kutsuja järjestämään ja onnistuin epäilyksistäni huolimatta saamaan kesäkuun viimeiselle päivälle kivat kutsut ja odotuksiani enemmän ihania vieraita!
Alla kuvaa esittelytpöydistä, pikaisesti puhelimella näpättynä (ei mikään mestariotos)
Emännän extralahjana sain esittelijältä kauniit pöytätabletit, joita olin joskus aiemmin katsellut vähän sillä silmällä :)
Mukavat ja hyvin onnistuneet kutsut, kiitos kaikille ihanille vieraille, tehän tämän kaiken teitte mahdolliseksi! Nyt jäädään odottelemaan lamppuja muita tavaroita saapuvaksi. Juuh, siis lamppuja, saman tien tilasin makuuhuoneen yöpöydille saman New York sarjan pöytälamput, alla lainattua kuvaa lampuista Perfect Homen sivuilta
kuva Perfect Homen sivulta

kuva Perfect Homen sivulta

Ja emännän lahjaksi valitsin Vit Lilja sarjan lämmönkestävät vuoat
kuva Perfect Homen sivulta
Millään en malttaisi odottaa tilaustani saapuvaksi.

Ai niin, vieraiden kesken suoritettiin myös arvonta, voittaja sai valita mieleisensä tuotteen muistaakseni kuuden joukosta. Voittajan valinta kohdistui näihin kauniisiin lasitettuihin betoniruukkuihin (näitäkin olen suunnitellut joskus hankkivani)
kuva Perfect Homen sivulta