sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hikoilua ja herkuttelua

Tänään tuli sellainen kuningasajatus päähän. (Mistä niitä oikein putkahtaa) Naapurista sain hakea tiiliä projektiani varten ja juuri tänään tuntui  (aamulla) olevan sopiva päivä tämän projektin suorittamiseen. Aloin tehdä kukka-allasta tiilistä ainoille kasveille, jotka tiedän haluavani pihalle. Eihän siinä muuten mitään, mjtta kun piti kaivaa kuoppaa savimaahan, jota viime kesänä saatiin pihallemme nurmikon pohjustusta ajatellen. Hellepäivänä tosi raskasta puuhaa, sen voin taata. Lapio upposi kovimmallakin iskulla maahan noin kaksi senttiä kerrallaan ja sillä sai kuopastua lapion kärkeen noin desilitran maata...
Periksi en kuitenkaan antanut, mittanauhan, vatupassin ja styroksin kanssa taiteilin muutaman tunnin helteisessä säässä ja sain   kaivettua molemmin puolin terassia juuri ja juuri tyydyttävät kuopat ja ladottua tiilet haluamallani tavalla. Mitään korkeita altaita en halua, tiilten ei tarvitse paljonkaan näkyä (toiveissa on siis, ettei niitä tarvitse joka kevät laittaa uudellen)
Lopputulos, vain multa ja tornionlaaksonruusu puuttuu
 Tämän jälkeen siirryttiin Nupun kanssa auttelemaan isäntää puiden halkomisessa ja pinoamisessa. Siinä taas pari tuntia vierahti kivasti, mutta nyt on kaikki puut halottu ja pinottu ja niiltä osin voidaan hengähtää.

Ruokapaussi pidettiin ja j a pieni ruokalepo, sekä koiran pikkuruinen lenkitys, joka johti tutustumaan naapurin kauniiseen taloon. Aika erilaista kuin meillä, mutta todella kaunista! Tummaa puuta, ihania laattoja  ja kauniita tapetteja!

Ja vielä suunnistettiin Nupun jälkeen hetkeksi mustikkametsällä, tässä pieni osa saalista, roskaisimpia ei viitsitä esitellä :)
Nuppu valmisti meille makoisat mansikka-mustikka smoothiet, jota parhaillaan nautisekelen ja osa laitettiin heti pakkaseen, odottelemaan talvipäivien vitamiininkaipuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti