sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Meillä leivotaan

Meillä oli eilen Nuoun kanssa leipomispäivä. Aamu kyllä aloitettiin tallilta, kun olin voittanut edellisviikonlopun talviriehassa  tunnin ratsastusken. Mikä ihana sää ratsastaa ja nautin ihan täysillä!!! En olis tahtonut sieltä selästä alas millään, mutta minkäs teet, kun on seuraava jo jonossa odottamassa.

No, päätettiin sitten pistää pikkuleipomo pystyyn. Olin löytänyt Mau!kas ruokablogista ihanan juustokaakuohjeen, jota en voinut olla kokeilematta ja Nuppu taas paloi halusta tehda kuppikakkuja, joten ei muuta kuin töihin. Kuppikakakkuja tehdessä sain kunnian annostella taikinan vuokiin ja koristeista tein perhoset (nuo rumat) ja kukkaset, jotka onnistuivat :)
Tässä valmiit kuppikaut, joihin nuppu itse värjäsi kermavaahdon ja sokerimassan, joista koristeet tehtiin.

Tästä tuli pikkuotus, jossa valmiita koristeita nuo sydänsilmät ja helminenä

Yksi parhiaten onnistuneista perhosista, reenattavaa riittää...

Kukat ja lehdet onnistuivat kutakuinkin hyvin

Nupun tekemä tähti
Nupun sydämet ja tuolla vasemmalla yksi niistä epäonnisista perhosista

 Ja tässä sitten valmiina se minun tekemäni kolmen suklaan juustokakku (Nuppu kyllä avusti tässäkin) Ei se niin kauniilta näytä kuin Kitisen keittiön tekemä, mutta taitaa hänellä olla enemmän kokemustakin. Ja koristeiden tekemistä pitää todellakin vielä harjoitella ja miettiä mistä materiaalista niitä tekee. Nyt tehtiin valkoisesta sokerimasta, jotka siis itse värjättiin.  Meillä vaan oli niin kuuma, että sokerimassa oli turhan pehmeää...

1 kommentti:

  1. Nuohan ovat aivan ihania! Kohta tilaan sulta kakkujakin :)

    VastaaPoista