torstai 21. heinäkuuta 2011

Takanpiippu


Tänään on taas kantavia seiniä tullut lisää, enää puuttuu yksi pätkä, joka sitten toivottavasti huomenna valmistuu.

Takan piipun tiilet tulivat tänään ja muurai sanoi tulevansa ensi viikolla muuraamaan piipun. Nyt pitäisi selvittää, että tulisiko meidän timpuri mielellään muuraamaan kiviseinän ennen kuin takan piippu muurataan, vai onko sillä väliä missä järjestyksessä tehdään.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Työmiehet aloittavat aikaisin

ainakin tänä aamuna olivat ennen kahdeksaa maalämpöpumpun kanssa touhuamassa. Sinne sujahtivat putket ja litkut ja mitä lie siellä kaikkea tapahtuukaan, ei ole aikaa jäädä katsomaan. Pääasia kuitenkin on että tapahtuu,kaikkein pahinta ón se kun raksalle ei saavu ketään ja sitten odotellaan ja ihmetellään.

Katseltiin illalla vielä lattiavalua ja ainakin yksi sähköputki on minun mielestäni vähän siirtynyt väärään paikkaan; ei niin että jäisi seinän sisälle, vaan parikymmentä senttiä keskilattialle päin. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin näin ei pitäisi olla... Mitähän siitäkin seuraa...

Kantavia väliseiniäkin on alkanut nousta, hienoa että taas päästiin eteenpäin, saataisiin ne kattotiiletkin tuolta pihalta pois, kun ovat kaikkien tiellä siellä

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ei tullut ulkolaudoituksia...


...mutta maalämpöpumpun reikä porattiin tänään. Onpahan kyllä mitättömän pienen näköinen reikeli, kun ajattelee kuinka suuri merkitys sillä on.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Tänään tapahtuu

Hihii, ei sitä aggregaattia oltukaan varastettu, vaan sähköyhtiön pojat olivat käyneet laittamassa sähkötaulun paikalleen ja vieneet lainalaitteensa pois. Unohtivat vaan meille ilmoittaa asiasta. Helpotuksen huokaus :)

Ajelin aamulla raksan kautta, kun käytin lasta hammaslääkärillä ja siellä olikin betoniauto myllyä pyörittämässä ja lattiavalu kovaa vauhtia etenemässä. Enpä sitten viitsinyt sinne jalkoihin mennä pyörimään.

Maalämpöpumppufirmastakin soiteltiin, että joko sinne mahtuisi poraamaan, vaan mehän ei itse oikein osata aikataulusta sanoa, kun tämä homma on vastaavalla mestarilla hanskassa,e i auttanut muuta kuin kehoittaa soittelemaan sinne päin, vaikka käsittääkseni pihalla pitäisi tällä viikolla olla tilaa poran tulla, kunhan saadaan nuo ulkolaudoitukset valmiiksi ja niitähän aletaan huomenna laittamaan.

Laudepakettiakin jo tarjottiin... Ei taida vielä olla lauteille kiinnityspaikkaa, mutta josko nuo vielä mahtuisivat nykyiseen autotalliin ulko-ovien ja kiukaan ja ennestään varastoidun tavaran sekaan. Meille kun ovet ja kiuas saapuivat jo kesäkuun puolella, vaikkei ollut vielä kuin ulkoseinät paikallaan.

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Se siitä sitten...

...nimittäin siitä aggregaatista. Oli ja meni, pressun alla aggregaatin tilalla oli virolainen röökiaski. Mun mielestä ei ollenkaan reilu vaihtokauppa :(
Eikä vastaava mestari vastaa puhelimeen, että sais tietoa pystyykö järkkäämään jotain tilalle. Poliisille ilmoituksen voi tehdä virka-aikana arkipäivisin, samoin myös sähköyhtiölle. Toivottavasti sähköyhtiö hoitaa itse ilmoituksen poliisille, eihän me edes osata kertoa tuntomerkkejä aggregaatista vai riittääköhän tieto että oli se iso ja punainen... ja sitä paitsi, miten virka-aikana työtä tekevä käy virka-aikana 40km päässä poliisilaitoksella tekemässä ilmoituksen? Kyllä kesäaika on hankalaa virastojen suhteen!

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Tarkistetaanpa vielä...

Ennen lattiavalua kuvataan vielä mikä on tilanne. Lattialämmitysputket siis ovat paikallaan ja jopa se kurasyöppökin! Nyt vaan odotellaan valua ja ulkopuolen tekemistä valmiiksi, näiden hommien pitäisi tapahtua ensi viikolla. Sähkärikin on käynyt töissä, vaikka ei häntä ole nähtykään, mutta johdot näkyy olevan :)


perjantai 15. heinäkuuta 2011

Roskien vientiä

Sain töistä lainattua pakettiautoa ja päätettiinkin lähteä saman tien roskien vienti keikalle. Roskat olivat jo valmiina jätesäkeissä, joten pakkaaminen kävi suhteellisen helposti, hiukan kismitti tihkusade, joka oli tietenkin kastellut myös roskat.
Säkit autoon lastattuamme suuntasimmi Viikin jätelaitokselle. Maksu sujui kätevästi, mutta opasteitä siellä ei kyllä ole tarpeeksi, joten pari kierrosta pyörittyämme löysimme vasta oikeaan paikkaan mihin roskamme kipata.
Loppujen lopuksi kuitenkin sujui tosi kätevästi ja onhan tämä helpompaa, kuin ottaa ennestään jo täyden pihan täytteeksi vielä roskalavakin.
Sähköä ei muuten ole vieläkään, johtuen siitä, että sähköyhtiöltä on sähkötaulut päässeet loppumaan yllättävän runsaan kysynnän vuoksi. Toivat sitten agregaatin lainaksi siksi aikaa, kunnes sähkötaulu saadaan.

torstai 14. heinäkuuta 2011

Lattianvalupäivä!

... eipäs olekaan, se siirrettiin ensi maanantaille. Tänään ei nyt siis tapahdu mitään uutta raksalla. Siellä on nyt sitten lattialämmitysputket paineistettuna odottelemassa viikonlopun yli. Toivottavasti ei tapahdu mitään vahinkoja.
Roskaa on ainakin kertynyt, joten huomenna tullaan pakkaamaan roskat pakuun ja viedään kaatikselle. Onhan se siisteyden ylläpitokin edistymistaä :)

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Putket vedetty

Siellä nekin ovat, sisäputket siis, vieläkään ei tosin ole vesi- ja viemäriputkia ulkopuolella... ulkopuoliset täytöt vaan venyy ja paukkuu ja sisäpuoleltakin on putket vedetty, mutta peittäminen taisi unohtua. Olikohan kiire