maanantai 26. elokuuta 2013

Ripaus valkoista

Sauna on ihan täysin miehen valtakuntaa, siispä hän saa siellä suunnitella ihan omiaan ja aina toisinaan niin tekeekin, kuten nyt oli löytänyt valkoisia saunakiviä, mutta ei nyt sentään ihan kaikkia halunnut vaihtaa, niin keksi laittaa päällimmäiseksi valkoiset kivet reunustamaan keskustan lieriöjuttua, johon olisi tarkoitus kaataa vettä. Hän kuitenkin laittoi siihenkin kiviä, koska joa tuonne kaataa vettä, kiuas sylkäisee kunnon vesisuihkun kattoon asti. (Luulin että tarkoitus olisi ollut ruiskaista vähän korkeammalla, jolloin leviäisi kivasti kiukaalle tuomaan lisälöylyä)
Näyttää kyllä kivalta tuo asetelma, aika hienosti keksitty, vai mitä ?

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sinistä raitaa

 Äiti on joskus ollut kova kutomaan kangaspuilla, nyt meidän kangaspuut on unohtuneena mummolan vintille ihan tyhjän panttina. Myyntiin pitäisi laittaa, kunhan saatais aikaan. Meille ne ei mahdu, eikä äoidille ainakaan, eikä taitais kummallakaan ihean hirveästi olla innostustakaan.

Äiti nyt kuitenkin jostain kätköistään kaiveli kutomansa poppanapöytäliinan, joka sekään ei hänen kotiinsa enää oikein sovi minnekään ja päätti tuoda sen meille ja sehän sopiikin oikein ihanastai meidän keittiön pöydälle, ihan kuin tehty! Äidille se on liian pitkä, meille kai periaatteessa liian lyhyt, mutta jotenkin sopii kauniisti kuitenkin.




torstai 15. elokuuta 2013

Mummun muistoja

Viime sunnuntaina meille kotiutui tällainen mummun vanha peilipiironki. Tuli vähän yllättäen, joten en oikein ehtinyt valmistautua ajatukseen, paikan sille toki tiedän, kunhan saadaan puhdistustoimenpiteitä suoritettua. Nyt tämä ihanuus joutuu majailemaan jonkin aikaa terassilla, koska tätini poltti sisällä vuosikausia, joten haju on aika epämiellyttävä :(

Toivottavasti saan hajut pois ja kaapin kannettua sisälle. 


keskiviikko 14. elokuuta 2013

Meillä on taas raksattu

Jotainhan sitän pitää vissiin nykyään aina rakentaa. Ainakin siltä alkaa tuntua; ei sillä että se ikävää olis ollut, ihan kivaa pinetä kinastelua ja sitähän mää sanoin sanailua miehen kanssa :)

Viime syksynä myrkyt riepottelivat meidänkin roskista välillä melkein naapuritontille ja sieltä sitä sitten pusikosta etsittiin. Nyt kun alettiin tutkailla mitä meidän lautakasasta löytyy, päätettiin alkaa rakentaa roskikselle tommosta "vartiokoppia". Katosta siihen ei anakaan vielä tehty, koska siinä tapauksessa oltaisiin tarvittu toimenpidelupa, ja kuka sitä nyt jaksaa odotella, kun kerran vauhtiin pääsee.

Ylijääneistä porraslaudoista tehtiin lavetti ja tukipuut kopille ja taas talosta jääneistä hirsipaneleista jakulmalistoista seinät ja vielä ikipuusta kaidelaudat päälle ja siinä se. Tulipahan siitä hyvä, vaikka itse sanonkin, kyllä nyt pitäis roskiksen pysyä omalla pihalla ja jos joskus päätetään hankkia se nelilaatikkoroskis, niin sekin tuohon mahtuu.
Jossain vaiheessa, ehkä vasta ensi kesänä laitetaan vielä maalia pintaan, nuo laudathan ovat vasta pohjamaalattuja, mutta kellä ne vielä jonkin aikaa siinä kestävät.

maanantai 5. elokuuta 2013

New York

Siellä ne nyt ovat, molemmat New Yorkit. Ihanat. Nyt makuuhuone on jo aika valmis. Paitsi että aina saattaa jotain muutostarvetta löytyä. Eihän sitä koskaan tiedä :)
Nyt odotellaan vielä sähkömiestä käymään, että saataisiin kattovaisinkin laitettua, itse ei saatu, kun rasia oli täynnä jotain ihme johtoja, eikä rasia edes ollut kiinnitettynä kattoon. Onneksi tuli sekin ilmi ennen lopputarkastusta.