sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Rentosauna

Meidän vanha puinen saunakiulu oli jo elähtäneen näköinen, mutta kyllähän se hommansa hoiti. Kunnes nähtiin nämä Erwinillä  Sweet livingissä. Siis näähän oli pakko saada. Onhan ne nyt paljon paremman näköiset ja varmaan toimiikin paremmin kuin ne vanhat. Rentosauna-tuotteet on mulle uusi tuttavuus, ihastuttiin kuitenkin näihin heti. Jos Erwinillä olis ollut, niin olisin tietty valinnut tuon shamppanjan värisen, mutta nämäkin käy hyvin varsibnkin tällä lämpökäsitellyllä bambuvarrella. sopivat hyvin saunan väreihin.

Sairastuvalta

Tässä sitä on tautia pidelty muutama päivä, keskiviikkoiltana aloittelin ihan itse! Tallillta tullessa oli vähän outo tunne mahassa eikä iltapala maistunut ja niiinhän se ystävämme Yrjö sieltä sitten ssapuikin hetken odottelun jälkeen. Sen jälkeen se onkin meillä viipunyt viihdyttämässä uskollisesti koko perhettämme, nyt viimeistä sissiä viedään , eli nyt siis mieheni sairastui aamuyöstä. Ei ole kyllä kiva vieras ollenkaan! Meillä muilla alkaa elämä voittaa, tänään juuri äsken, join jopa ensimmäisen kupilliseni kahvia taudin alkamisen jälkeen ja jos sitä vaikka vähän sais siivottuakin tänään, koiralla kun on karvanlähtöaika, niin sitä karvaahan sitten riittääkin, näyttää kuin meillä asuisi villakoira yhdyskunta nyt!

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Käydään vaan katsomassa...

Vantaalle on tullut Ikean viereen uusi HongKong ja siellä ajateltiin ihan  nopsaan pyörähtää katsomassa tarjontaa, eikä ostaa mitään. Kaikenlaista pientä kuitenkin tarrui mukaan; pojalle katulätkän maali, isille säbämaila, tarpeellisia paristoja, sun muuta mukavaa ja pientä ja lisäksi tämä kaunis keittokirjateline. Mulla ei ole koskaan ollut keittokirjatelinettä ja hyvin olen toimeen tullut ilmankin, mutta enää se käynyt päinsä, pakko mikä pakko :) Oli siellä muutakin kivaa, myöhemmin pitää käydä uudestaan tarkastelemassa ja tekemässä hankintoja, nyt ei ehditty kunnolla tutustumaan tarjontaan, kuitenkin sen verran, että tietää sieltä muutakin löytyvän.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Timpurien tuunaamaa

Me odotellaan edelleen Topi-keittiöltä saapuvaksi jotain tavaraa, mitähän ne nyt olikaan... no ainakin sieltä on tulematti mikron yläreunan lista, yksi kaapinovi, ovi tli väärän kätisenä ja tähän pesutornin reunaan levy. Oli aika ruman näköinen ilman levyä, joten timpurimme tuunailivat ylijääneistä saunan kattapaanelista meille tällaisen korvaavan seinän ja taitaakin käydä niin, ettei tätä piis vaihdeta, tämä tuo muuten valkoiseen kodinhoitohuoneeseemme kivasti lämmintä sävyä ja kylläristä katsottuna sama materiaali jatkuu katosta seinämäksi. Tuo pyykkilauta muistitaulu on vanha hankinta, en enää edes muista mistä, mutta sopi tuohon kuin olis suunniteltu ja naulakkoon pääsi yksi äisin vanhoista keittiöpyyhkeistä, joita olen aarteinani vaalinut, siis niitä ei ole juurikaan käytetty :)

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Juniorin valaisin

Juniorille oli täysin selvää minkälaisen valaisimen hän tahtoo, hänelle on tultava aurinko! Ja siinähän se aurinko-plafondi Kodin ykkösestä, tämän kanssa ei ollut mitään vaikeuksia, kun juniori oli hyvin päättäväinen tässä asiassa. Muutenkin hän tiesi mitä tahtoo, sinistä, aurinko, tähtiä ja mielellään vielä jotain meriaiheista. No, meriaihe ei ehkä ole oikein totetunut; ainakaan vielä, mutta katsotaan mitä tuleman pitää. Täytyyhän sitä jotain muutosvaraakin jättää :)

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Tuunausta vailla

Jo ennen kuin taloomme oli edes perustuksia valettu löysin nämä koukut, jotka ehdottomasti halusin! Pitkän aikavälin suunnitelmani toteutui (kerrankin) ja niistähän tuli kuin tulikin vessaan pyyhekoukut. Se mitä en ottanut huomioon, oli tuo kiinnitys... ei näytä mitenkään ihan huippuhienolta nuo ruuvit. Mies keksi laittaa tuollaiset kumitötsät  tuuvin alle, muuten koukku olisi noussut irti seinästä tai sittenheilunut holtittomasti, mikä ei kyllä sovi ollenkaan lapsiperheeseen :) Koukkuihin olen tyytyväinen, mutta nuo kiinnityskohdat, huh, niille on tehtävä jotain! Mulla olisi suunnitelma, jota kannattaa ainakin kokeilla, ajattelin kaulia DAS-massaa ja veivata kuviolevyn kanssa BigShottini  läpi ja sen jälkeen ottaa tähdenmuotoisella ( tai sydämen???) piparimuotilla pienet massakakut ja liimata ne tuohon päälle.

Vaikka tänään onkin ihana aurinkoinen päivä, suunnittelin tätä projektia tälle päivälle, heti kampaajalla käynnin jälkeen. Ihana päivä käydä kampaajalla muuten, kun sunnuntaisin ei ole ruuhkaa keskustassa ja saa periaatteessa valita parkkipaikan sieltä minne tykkää laittaa :)

torstai 19. huhtikuuta 2012

Kruunuilla jatketaan

Meidän makuuhuoneeseen valittiin vaaleuden vastapainoksi musta kattokruunu, tämä löytyi muistaakseni Prismasta ihan ruokakauppareissulla :) Liekkimalliset lamput tuovat sitä jotain tähän valaisimeen ja takorautaisen näköinen muotoilu on kovasti meidän mieleen. TAustalla hämärästi näkyvä verhotankokin valittiin tähän valaisimeen sopivaksi  ja se bongattiin Bauhausista.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Vierashuoneen valaisin

Vierashuoneeseen tahdoin kattokruunun, ei mitään liian isoa, mutta ei aivan mitätöntäkään ja valkoinen tuntui kivalta vaihtoehdolta. Tämä löytyi Kodin ykkösestä, kuten olohuoneenkin valaisimet. Sähkömiehen apupojat lupasivat kiltisti laittaa valaisimet paikalleen. Meidän piti lähteä viemään koiraa lenkille ja kun palattiin katselin vähän ihmeissäni, kun toinen pojista istuskeli lattialla kruunu edessään ja näperteli jotain...
Huomasin siinä sitten, että hän pujotteli noita "kristallipaloja" paikalleen. Olin luullut, että valaisin on ihan valmis, sen kun nostaa vaan esiin paketista ja asentaa paikalleen, vaan näin ei tosiaankaan ollut, kaikki ihanat pienet yksityiskohdat piti erikseen pujotella paikalleen. Huomaa ettei tuota kokemusta ole valaisinsisustamisessakaan mitenkään liiemmälti. Pikkiriikkisen nolona menin siihen katselemaan ja jutustelemaan kuinka hienosti homma on edennyt ;)

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Ilta tallilla

Tämä ei liity mitenkään talojon eikä sisutukseen, mutta laitetaanpä välillä tänne vähän muutakin, sillä onhan meillä muutakin elämää
:)Tänään viettiin tuttuun tapaan iltaa tallilla hoitoponiemme kanssa. Siinä sitä riittikin tekemistä, koska molemmat olivat vaaleanharmaita... jopa loimien alta. Harjauksessa vierähti tovi ja kyllä nuo muruset tuntuivat kovasti nauttivankin kunnon puunauksesta ja kyllä se meistäkin kivaa on, vaikka kyllä se ihan hikistä touhua on, kun kunnolla puunaa. Lopputulos on palkitseva ja molemmista poneista kuoriutui esiin se tummanruskea värkin. Keväisin on kyllä vielä se karvanlähtö, huh, ponien harjaukesn jälkeen oli vuorossa omien vaatteiden harjaus. Näytettiin lähes yhtä karvaisilta kuin ponitkin...

Lissu-mussukka, joka huomenna täyttää yhdeksän vuotta, ei nyt päässyt kuvaan, mutta kärsivällinen poseeraaja Stoja on tässä jo putipuhtoisena halailemassa  ja nojailemassa tyttäreni kanssa :)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vielä tekemistä riittää

Meillä on siis vielä yksi huone ihan kokonaan sisustamatta. Onhan sinne tavaraa kertynyt, vähän kaikenlaista, sinne kun tulee minun askartelutilanikin, vaikka tietysti vierashuoneena käytetään silloin kun vieraita on :) Se asettaa tilalle monenlaisia vaatimuksia. Tällä hetkellä ainoa siisti nurkkaus on kuvassa oleva eikä sekään mitenkään suunniteltu. Sängyllä on nyt äitini virkkaam sängynpeite, joka on liian iso tähän sänkyyn, eikä koira siitä oikein tykkää, kaivaa aina esiin virkatun peitteen alta pehmeämpää peittoa ja patjaa :)
Mulla oli tuo vanhan verhosetin kappa tallessa ja kuvittelin, että tämä on juuri se oikea verho tänne, mutta kun sen ikkunaan sain, en enää ollutkaan ihan varma... katsotaan nyt kuinka käy, riippuu varmaan siitä miten huone muuten saadaan suunniteltua. Nyt pitäisi alkaa tyhjentämään laatikot, hankkia uusia pöytätasoja, siirtää kaappien paikkaa. Välillä tuntuu, että tämä yksi huone tulee teettämään enemmän töitä kuin muut yhteensä. Tänne pitäisi myös saada perheen tietokoneet niin, että miehet pääsevät pelaamaankin. Aika vaan tuntuu olevan kortilla, kun nuo lasten harrastukset vievät niin paljon. Kesällä kyllä sitten pitäisi helpottaa, mutta kun silloin tahtoisin jo suunnitella pihaa. Tuo leipätyö vie turhan paljon aktiivista kotiaikaa ;)

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hengähdetään

ja katsellaan ympärillemme ja nautitaan! Välillä on vaikea käsittää, että nyt tämä talo on ihan oikeasti tässä! Meidän! Ihan ikioma! Tai no, pankin, mutta kuitenkin... :)
Sisäpuolelta alkaa pääpiirteittäin olla valmista, paitsi vierashuoneessa, jonka koira on kyllä ottanut omaksi huoneekseen. Nytkin tuossa sängyllä kuorsaa täyttä häkää ja välillä urahtelee valittavasti, kun on valot päällä hänen majesteettinsa unta häiritsemässä :) Tämä huone pitäisi vielä saada järjestettyä, laatikot pois, kaapit oikeille paikoileen ja kunnon pöytätasot titokoneille ja mun askartelulle.
Muuten onkin sitä sisutusta, joka kuitenkin matkan varrella muuttuu aina aika ajoin. Kelloja meillä ei vieläkään ole seinillä, niille ei tunnu löytyvän omia  paikkoja. Ei meillä ole taulujakaan, mutta kyllä ne jonain päivänä omat paikkansa löytävät, ei pidä hätäillä liikaa.
Pihaöitä on vielä mahottomasti tiedossa, pieni alkusuunnitelma on jo, mutta aiotaan edetä hitaasti, eikä hätiköiden. Talosta tuli mieleinen, mutta onhan sitä suuniteltukin kai 15 vuotta, joten kyllä sen pitääkin olla. Ihan niin pitkää ei kuitenkaan pihasuunnitteluun käytetä, kyllä se nyt alulle ainakin pitäisi ensi kesänä saada, heti talomaalauksen jälkeen. siinä sitä urakkaa onkin aluksi! Vapaaehtoisia maalareita otetaan vastaan :)

torstai 12. huhtikuuta 2012

Ulkovalaisimet

Alunperin sähkäri oli valinnut meille modernit valaisimet, naapurilla on sellaiset, ja onhan ne ihan kivan näköiset -siellä naapurissa. Mutta ei, sellaisia me ei kyllä meille haluttu, vaan haluttiin jotain mitä ei ihan kaikilla muilla olisi ja jotka olisivat kuitenkin vähän vanhan näköisiä ja löytyiväthän ne sieltä, kun aikamme selailtiin kuvastoa. Ainoa  hankaluus tässä olikin, kun kuvastossa lamput olivat mustana ja piti yrittää hahmottaa miltä näyttäisi valkoisena! Yllästyshän siitä seurasi, mutta onneksi positiivinen yllätys, me kun luultiin, että ovat ihan valkoiset valkoiset, mutta tuo sipaus kultaa oli niin hieno ylläri että! Tykkään näistä lampuista aina vaan enemmän ja enmmän. Yksi on vielä kiinnittämättä, kun jotenkin sähkärin apumies oli käsittänyt väärin ja laittanutkin päätyseinään pistokkeen lampun tilalle. Mitä lie miettinyt kun se pistoke kuitenin on reilun kahden metrin korkeudessa... Ollaan kovasti mietitty miten sitä pistoketta olis mahdollista käyttää, mutta ei nyt ihan heti ole tullut mieleen :)

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kylpyhuoneen hylly

Kylpyhuoneeseen halusimme naulakon, jossa on myös hylly ja sellainen han löytyi Cobellosta, paitsi että emme tykänneet niistä koukuista, jotka hyllyssä olivat.  Onneksi olimme hetkeä aiemmin käyneet Rustican puolella ja nähneet siellä näitä koukkuja, jotka heti tuntuivat sopivan paremmin meidän makuumme, siispä sieltä koukut ostamaan. Muutama viikko niitä kotona siliteltiin ennen kuin hyllyyn asti pääsivät, mutta kyllä hyvä suunnittelu kannattaa aina :)

Tässä hylly valmiina seinällä

Ja tässä lähikuvaa koukusta
Kyllä nyt kelpaa. Vielä kun saisi perheen vakuutettua, että kaikilla pitäisi olla samansävyiset pyyhkeet...

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Naapurit ovat ihania ystäviä

Eilen kävi ihana naapurini Hunajaa ja maitoa blogista meillä kuvaamassa meidän kotiamme ja kyllä täytyy sanoa, että ihan eriltä näyttää, kun kameran takana on ihminen, joka sitä osaa käyttääkin! Haluasin kovasti itsekin oppia kuvaamaan paremmin, mutta ei se oikein tunnu sujuvan oppaita lukemalla, vaikka saahan niistäkin vinkkejä. Kyllä nyt taas innostaa opetella, kun saa katsella toisen ottamia hienoja kuvia, vai mitäs tykkäätte näistä minun suosikeistani?

Marita on tässä saanut ipeasti tallennettua kiven kimalluksen

Ja tätä kuvakulmaa en ollut itse tullut edes ajatelleeksi, tykkään tästä tosi  paljon

Kiitos Marita, oli kiva saada sinut käymään, poikkeahan toistekin ja ihan vaikka ohimennessä kahville  :)

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Nupun huonekin alkaa olla valmis

Nyt on tyttökin tyytyväisempi, vaihdettin päiväpeitto ja yllätyksekseni tahtoi tämän punaisen version tähtipeitosta. Sopii kyllä hyvin lampun kanssa, mutta enpä olisi olettanut valinnan tähän kohdistuvan, kun ei hän koskaan ole ollut oikein punaisen ystävä. sisutuksessa näyttääkin puhaltavan eri tuulet kuin vaattessa. Noita pehmoja on kyllä enemmän kuin riittävästi, vaikka niitä on tässä karsittukun melkoinen määrä, välillä kun tuntui, ettei tyttö itse enää sankyynsä mahdu. Keppihevosille pitäis löytää vielä joku kiva sateenvarjoteline, mutta tuntuu olevan aika vaikea löytää.