maanantai 30. tammikuuta 2012

Verhot pitäis laittaa

Ja on ne jo ostettukin. Ja verhotangotkin saatiin viimein hankittua olohuoneeseen. Ei ollut nimittäin mitenkään helppo nakki, kun tarpeeksi pitkät tangot oli koko ajan loppu joka paikasta, paitsi Cobellossa oli ihan liian pitkää tankoa, eikä rautasahaa tahtonut löytyä ja kun se sitten viimein löytyi, niin ei niitä kiinnityskappaleita puolestaan löytynyt mistään, joten sinne jäivät nekin tangot. Viimein saatiin Bauhausista kaikki tarvittavat osat melkein sopivan mittaisinakin :) Siellä ne nyt olohuoneen nurkassa odottavat, että saataisiin ne seinälle asti. Takakaiuttimetkin saatiin viimein ylös, nyt pitäis vielä saada sopivan mittaiset VALKOISET piuhat, ettei niin pahasti erotu seinältä, etukaiuttimille on vielä seinätelineet laittamatta, pitää vähän funtsia, että millä ne kiinnitetään tuohon kiviseinään, jonka takana on kipsilevy. Vasemmassa reunassa kivasti pilkottaa meidän "sisustustikkaat" ne ihanat kauniit metallihäkkyrät, joilla kuitenkin on nyt tosi usein käyttöä, eikä niitä siis voi vielä minnekään piilotella.

Tässä vähän eri kuvakulmasta, näkyy tuo takkakulmauskin vähän. Seinille ei ole vielä mitään laitettu, tarkkaan pitää harkita mitä minnekin voi laittaa, joten ei auta hötkyillä, voi vielä tulla korjaamattomia virhearvioita!

perjantai 27. tammikuuta 2012

sisustustarra

Viimein kotiutui meille pitkään odotettu sisustustarra, ihan varta vasten tilattuna tätä liesikupua ajatellen. Kävi vaan niin, että se olikin kolme senttiä liian pitkä... pari päivää tuumailua ja tartuin saksiin. Pienen tuunauksen jälkeen sehän istuikin ihan kivasti :) Olen kyllä tyytyväinen tuohon, vaikka nyt tuntuukin, että olis sittenkin kiva laittaa noihin sivuihinkin jotain...ei ehkä tekstiä, mutta joku kuvio vois sopia...  Täytyykin alkaa selailla löytyisiköjotain sopivaa ja voishan sitä ehkä jotain muitakin sisutustarroja vielä laittaa, vaikkapa makkariin ;)

tiistai 24. tammikuuta 2012

Saunan tunnelmaa

Saunan suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että sen on oltava isompi kuin edellisessä asunnossa ja että halutaan tuollaisen tornimallinen kiuas. Aurinkokiukaalta löydettiin sopiva kiuasmalli ja sitten siitä sen ympärille suunniteltiin lauteet lämpökäsitellystä haavasta molemmin puolin. Tulihan siitä sitten loppujen lopuksi aika iso... onpa kuitenkin tilaa, ettei tarvi liimautua toisten kylkeen kiinni. Kiukaan taakse löydettiin Bauhausista kiva kivilaatta, kimaltaa kauniisti, vaikkei sitä kuvasta näekään. Katossa on ledilamput, mutta niistä lisää toisella kertaa.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Meidän makkari

Meidän makkari olohuoneesta katsottuna. Yöpöydät vielä puuttuu, kun ei ole mieleisiä löytynyt. Jotain pitäisi myös sängyn yläpuolelle laittaa, mutta sekin on vielä haussa. Saa ehdottaa :) Nyt näyttää vielä jotenkin autiolta ja ehkä vähän kolkolta, ei kyllä onneksi tunnu siltä :) Onpas muuten sängynpeite rypyssä, tainnut nallen kaveri pupu rypistää, kun on jonnekin piiloutunut ;)

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Mietintä huone

No nyt kun yhteydet toimii, kiitokset ei mene Elisalle vaan Saunalahden mokkulalle (tv ei näy vieläkään), niin koitetaanpas saada vähän päivityst aikaan :) Laitettin vessaan myös Topi-keittiön kalusteet, kaapiston ovet samaa mallia kuin keittiössä ja tuulikaapissa. Yläkaappien yläpuolen koristeet piti ottaa pois, muuten ei olis ikkunat auenneet, kiitos niiden mittavirheiden. Mutta tykkään kyllä noinkin. Vielä mietinnässä on, meneekö taulu seinälle vai saako mennä kaapin perälle odottelemaan parempia aikoja. Ja kylläpäs nyt pistää silmään pahasti tuo vihteä peili...auts. Sitä pitänee vielä harkita. Peilikaappia ei haluttu, Cobellosta löydettiin mieleinen peili. Nurkkaan  rumien putkien peitoksi Mauri teki meille tuollaisen kivan pienen kulmahyllyn, siitä tykkään, oli  oikein onnistunut juttu.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pojan huone

Tytön huone
No nyt alkavat lasten huoneet olla järjestyksessä. Vehotangot saatiin tänään laitettua, vaikkeivat vielä näissä kuvissa näykään. Molemmille tarvitaan vielä uudet matot ja sänkypeitot, kunhan löydetään mieluisat. Valtterilla on tuo ihana lamppu, johon ihastuin heti, kun sen näin  Sweet livingissä ja sain Valtterinkin vakuuttumaan, että juuri sitä hän on aina halunnut :) Eveliinalta vielä puuttuu suojelusenkelitaulu, VAltterille se jo saatiin seinälle laitettua. Eveliina haluaa nyt ihastella hoitoheppaansa, jonka kuvasta tehdyn taulun hän sai joululahjaksi. Cobellossa oli aika kiva siniraitainen peite, jota Valtterille olisin tahotnut, mutta oli mokoma liian pieni :( Eveliina taa tahtoo ihan itse valita omansa, siihen ei kovasti auta puutttua, onneksi tytöllä tuntuu kuitenkin olevan kohtalaisen hyvä maku sisustusaioissa :)
Tämä tältä erää, lisää kuvia tulee kunhan ehdin latailla, näidenkin kuvien tänne saaminen kesti kaksi tuntia...

Jotain lähes valmista

Uusi pöytä

Yksi suurista ilonaiheistani uudessa kodissamme on tämä Puupajalta tilaamamme Arin käsityönä tekemä pöytä ja tuolit. Pöydällä on pituutta 250cm ja sivuille mahtuu neljä tuolia molemmin puolin. Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme kokovalkoiseen, alunperin suunnitelmissa oli vanhapuinen kansi tummanruskeaski petsattuna, mutta valkoinen vei voiton ja olen todella tyytyväinen valintaamme, suorastaan rakastuin tähän, kun saimme tämän pöydän kotiiin juuri joulun aatonaattona :) Kaitaliinat hankittiin Kodin 1:stä

lauantai 7. tammikuuta 2012

Muutettu on :)

 Päivityksiä ei ole tullut, koska Elisalla mokaillaan oikein olan takaa, eivät saa kaapelin sisäboxia asennettua... tällä puhelimen yhteydellä on vähän hidasta pelata, yritän nyt kuitenkin jotain laittaa. Illemmalla koitan saada vähän kuviakin.

Me olemme siis kotona ja kyllä ihan hyvältä tuntuu, vaikka kaikki ei ihan vielä olekaan ihan valmista. Perjantaina tuli jälkijunassa astianpesukoneen etulevy, jota emme tietty osaa itse asentaa ja astianpesukoneen käyttö on hieman hankalaa, kun joutuu joko toisella kädellä tai jalalla pitämään kantta auki täyttäessä ja tyhjentäessa, liikkumavara jäämhiukan pieneksi ;) sälekaihtimista puuttuvat vielä ne ohjauskepit, vai miksi niitä kutsutaan? Lapset eivät siis itse ylety ilman tuoleja kääntelemään sälekaihtimia, enkä kyllä itsekään ihan joka paikassa. Liesituuletin piti itse asentaa, kun ei se sitten yllättäen kuulunutkaan kenellekään :o, eikä enää jaksettu siitä taistella ja säilyttää lieden päällä. Putkarin kanssa ei olla enää väleissä ollenkaan, mutta eipä ole niin väliäkään, vaikkei ikinä tavattaisikaan ja hommat on lähes hoidettu, osittain itse.












Pikkuasentaja töissä


Verhotangot meiltä vielä puuttuvat, jos vaikka tänään saataisiin nekin hankittua ja saataisiin verhoja ikkunoihin. Vaikka ihan kivalta on näyttänyt yllättäen ilmankin verhoja, mutta kyllä me kuitenkin on jo jotain verhohankintojakin tehty, joten mars kauppaan vaan, saa sitten hankkia vielä uusia ihania verhoja ;)
Cobellossa ollaan vierailtu useampaan otteeseen ja jotain sieltä on mukaankin tarrunut, viimeksi oli auto tupaten täynnä, muuta sinne ei meidän lisäksemme enää mahtunutkaan, eri reissulla piti mennä ruokakauppaankin, mutta kun siellä vaan on kaikkea niin ihanaa. Nyt taytyy vielä heti kun ehtii, käydä katsomassa meidän Sipoolainen sisustusliikkeemme, jonka nimeäkään en nyt valitettavasti muista, onneksi paikka on tiedossa, aukioloajat vaan on vaikeampi löytää. En ole onnistunut vielä yhtään kertaa pääsemään sisään, kerran olin oikeana aukioloaikana paikalla, mutta kauppias oli juuri silloin sairastunut.

Monet tavarat meillä etsivät vielä omaa paikkaansa, mutta kyllä täällä jo hyvin sekaan sopii, lastenhuoneet alkavat olla jo ika hienossa kunnossa, niitä verhoja vaan kaipaillessa...