maanantai 28. marraskuuta 2011

Raksaelämää

Viikonloppuna on siivottu urakalla. Viikolla on iltaisin jo niin pimeää, ettei näe eteensä, saati sitten roskia keräillä, niinpä se homma on jätettävä viikonlopulle. Olihan siinä taas puuhaa ja mietittiin, että aika uskomaton määrä pahvia ja muovia kertyy, melkein tuntuu, että tuota jätettä on enemmän kuin varsinaista tavaraa.
Kiivasta keskustelua käytiin putkimiehen kanssa. Luvattiin katsoa läpi sormien kaikkien hänen mittavirheistään aiheutuneita korjaustöitä, jos hän puolestaan korjaa omaan piikkiinsä ilmastointiputkien vajaat eristykset, tarkoittaisi lisäeristystä noin kahden metrin pätkälle putkiin(villat on valmiin ullakolla) sekä viisi kuutiota puhallusvillaa, koneen saisi lainaan läheisestä rautakaupasta ja mies vielä lupasi mennä kaveriksi tekemään kyseiset työt. Ei lämmennyt ajatukselle hän, vaikka saikin suunnittelijalta vahvistuksen, että oli alunperinkin tehnyt eristykset lainvastaisesti vajaiksi, piirustuksessa kun oli mainittu vaihtoehdot mikäli putket kulkevat villan sisällä tai vaihtoehtoisesti puhallusvillan yläpuolella...
Vielä odotetaan huomiseen iltaan asti, katsotaan tuleeko tekemään, jos ei niin se on sitten goodbye ja uutta miestä kehiin! Arvatkaas vaan kuka saa maksaa ja maksaa myös niistä virheistään...

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tutkimassa

Tallilta tullessa käytiin vähän vilakisemassa mitä ne miehet onkaan saaneet aikaan ja olihan siellä tapahtunut taas :) Rojua ja roskaa on riittämiin, mutta olihan siellä jo keittiön kaapit paikallaan ja sain tilattua kivitasojen tarkennusmittauksen ensi maanataille, siitä sitten noin viikon kuluttua tulevat tasoja asentamaan. Kttolistoja oli paikallaan jo melkein joka huoneessa ja keittiön kaapeissa oli vetimiä kovasti laitettu kiinni. Nyt pitäis ehtiä siivoamaan noita roskia pois...
Joitakin väliovia oli jo paikallaan, mutta eteisen ovi pitääkin hankkia uusi, on väärän kätinen. Jos siis tulee mieleen joku, joka tarvitsee 2-peilisen välioven, jossa yläosa kirkasta lasia 10x21 vasenkätisenä, niin hihkaiskaa, meiltä löytyy!

Tässä vielä kännykällä napatt kuva keittiöstä,
Muuten homma edistyy hyvin, mutta edelleen on jännät paikat putkarin kanssa, saapuuko vai pitääkö hankkia toinen vielä viime metreillä...

tiistai 22. marraskuuta 2011

Täysi tohina päällä

Vietiin raksalle aaltopahveja, että saadaan lattiat suojattua. Niin, siis siellä on nyt melkein kaikki lattiat valmiina, vaatehuoneesta puutuu ihan vähäsen, kun laminaattia jäi yhtä pakettia uupumaan. Huomenna tulee valmista, samoin puuttui yksi laatikollinen takan edustan laatoja, nekin haetaan huomenna.
Kattolistat ovat tulleet ja lattia- ja ikkunalistat tänään tehtaalta lähteneet meillepäin, joten nekin on pian laitettu.
Timpuriporukka siellä laitteli makkarin kaappeja paikalleen ja väliovien asentaminenkin oli alkanut. Heti tuli pieni ongelma, kun haluttaisiin tuulikaapin ja eteisen välinen ovi aukeamaan eteiseen päin eikä tuulikaappiin, mutta kätisyyttä ei voikaan vaihtaa, koska ovan yläosa on lasia. Kyllä ne lasit kuitenkin saa olla siellä oven yläosassa :D No katsotaan, jos saataisiin tilattua uusi ja jos vaikka joku tahtoisi ostaa tuon raksalla olevan kohtuuhinnalla.
Aika jännittävää on, kun nyt oikeasti alkaa näyttää valmiilta :) Lapsetkin alkavat viimein innostua ja odottavat jo kovasti muuttoa!

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Täyttä on

Meillä on nyt makkarait ja eteinen ja aika suuri osa keittiötäkin täynnä kaappeja, Toivottavasti saavat timpurit ensi viikolla asennettua, niin pääsevät lattiatkin laittamaan valmiiksi. Kattolistatkin ovat jo tiistaina tulossa, kun niillä oli kait vähän kiire... näinköhän niitä vielä ensi viikolla ehtivät laittamaan. Tässä voitte ihailla eteistä ja isännän nuppia :)
Siellä se kompassikin on valmiina keskellä lattiaa, ihan kivalta näyttää :)
Ja tässä sitä keittiötä. Kannettiin kyllä vielä vähän lisää tavaraa yhdestä makkarista tänne, täällä niiden lopullinen sijainti kuitenkin on, ehkä. Noi on kyllä näin asiaa tuntemattomalla vähän vaikea hahmottaa mihin ne oikeasti tulevat.
Käytiin polttelemassa tulta takassa ja vähän fiilistelemässä. Niin ja sitä siivoustakin piti taas vähän harrastaa





perjantai 18. marraskuuta 2011

Kodinhoitohuoneeseen

Tämä on siis kodinhoitohuoneen lattialaatta: Dot saintes Bianco

Kodinhoitohuoneen seinään laitetaan 20x20 valkoista laattaa
APOLO WHITE GLOSSY BISEL


Kodinhoitohuoneen välitilaan kuitenkin tulee tiililadonnalla alla oleva laatta. Kuva on vähän huono, tuossakin on kulmat samalla tavalla viistottu kuin yllä olevassa Apolo laatassakin.
VOGUE TR GHIACCIO


torstai 17. marraskuuta 2011

Tehosteita kylppäriin

Kylpyhuoneen seiniin meille tulee suihkujen taakse tehostelaataksi tällainen
Ape Sarko Choko

ja tästä tuon äskeisen laatan kaveriksi molempiin reunoihin parin kiven levyiset reunukset
Inter Perla Noce Malla

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ensimmäinen sisustushankinta

Joulua odottelen jo kovasti ja toivon ja uskon todella, että ennen joulua vielä päästään muuttamaan, onhan meillä jo veski, tuulikaappi, eteinen ja keittiö laatoitettu. Keittiön kaapit saapuivat tänään ja niitä kaappeja onkin joka huoneessa. Laattamies Mauri, joka puusepäksikin paljastui, oli vielä illemmalla laatoittamassa kylppärin vessaa ja asunan lattia oli vesieristetty, tätä sanoisin jo nopeaksi toiminnaksi! Hän oli sitä mieltä, että sauna ja kylppäri saadaan laatoitettua vielä tällä viikolla.

No niin, mutta siihen sisustukseen, koska siis Jouluksi tähtään, sitä koskee ensimmäinen hankintanikin, Ikeasta kipaisin ruokatauolla hakemassa pari joulutähteä, joilla on jo paikka tiedoss :) Nuo alla olevan kuvan valkoiset (ihanat) juuri sellaiset joista olen jo kauan haaveillut, mutta jostain syystä en ole hankkinut. Vielä on paljon hankintoja tekemättä, esimerkiksi verhotangoista ei ole vielä tietoakaan, mutta kyllähän Joulua pitää jo alkaa laittaa!

lauantai 12. marraskuuta 2011

Eteisessä

Keittiöstä päin katsottuna eteinen ja vessa ovat nyt ässä vaiheessa, valmiiksi laatoitettu vessa taustalla, lamppu on niin kirkas, ettei väresitä saa mitään tolkkua,mutta tuossa alempan jo vähän paremmin
Ihan oikeilta eivät värisävyt näytä tässäkään, mutta paremmin kuitenkin vastaavat oikeita sävyjä, kuin yläkuvassa.
Tuulikaapin laatoitus on edennyt tämän verran, eli onhan meillä jotain tapahtunut :)ai niin, ja onhan meillä noita halogeenejakin laitettu, kuten yläkuvasta näkyy. Halogeeneja on tässä vaiheessa eteisessä, keittiössä ja olohuoneessa.

Piti vielä mainita

että kun laatat tulivat osa kylppärin seinälaattapaketeista oli kastunut ja haisivat homeelle. Palautettiin kuusitoista pakettia, mutta tilalle tulikin vaan neljatoista...
Mies on tänään menossa käymään Kaakelikeskuksessa, joten eiköhän tuokin asia samalla hoidu, jos vaikka saisi sieltä ne pari puuttuvaa pakettia mukaan.
en voi sanoa olevani asiantuntija laatoituksessa, toisin sanoen en tiedä siitä siis oikeastaan mitään :), mutta kuitenkin olin olettanut, että viikossa olisi syntynyt enemmän valmistajälkeä, kuin vaan yksi valmis vessa ja muutama laatta eteisessä. Pientä pettymystä ilmassa, vaikka jälki on kyllä hyvää!

torstai 10. marraskuuta 2011

Kylpyhuoneeseen ja veskiin

Kylpyhuoneeseen tulee lattialaataksi tätä alla olevaa laattaa, samoin vessaan, tai itse asiassa vessassa on jo :)


Dot saintes Moca 10x10

Veskin ja kylppärin seiniin taas laitetaan vaakaan tätä vaaleaa laattaa, vessaan laitettiin ilman muita kuvioita. Veskin seinätkin on jo tehty ja saumauskin osittain valmiina. Tykkäsin kovasti, kuvia en vielä saanut kun illalla on jo niin pimeää

Tämä on meidän tulevan kodinhoitohuoneemme lattialaatta. Näyttää ja tuntuu kivalta ja laatoittajakin tykkäsi tästä enemmän kun eilen esittelemästäni isompi kokoisesta laatasta.

Dot Saintes Bianco 10x10


Ihan malttamattomana jo odottelen että pääsisi valmista jälkeä katsomaan!

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Laatoitukset ovat alkaneet

Laatoitustyöt ovat siis alkaneet. Laatat hankimme Kaakelikeskuksesta, jossa Anneli meitä auttoi asiantuntevasti ja ystävällisesti. Pitkän harkinnan ja monen vaihtoehdon jälkeen palattiin ensimmäisen vaihtoehdon pariin ja siitä sitten tuli meidän lattialaattamme eteiseen ja keittiöön. Laatan koko on 30x30. Kodinhoitohuoneeseen tätä myös ajateltiin, mutta laatoittaja oli sitä mieltä, että tuolaa hankaluuksia näin ison laatan kanssa, joten myönnyimme suosiolla vaihtamaan 10x10 laattan, josta lisää myöhemmin.
Ege lima light gris-white


Eteiseen tulee myös tällainen kompassikuvio keskelle lattiaa, siitä sitten voidaankin lasten kanssa opiskella ilmansuuntia :)


Boxer kompass Nero

maanantai 7. marraskuuta 2011

Ei hötsitä

viikonloppuna tuli raksaa vähän kierreltyä ja kaarreltua, kaukaa. Ihan vaan käytiin takassa vähän tulta polttelemassa ja muuten jäi kaikki hommat tekemättä. Ei vaan jaksanut innostaa.
Saunapakettikin tuli ja sekin meni pieleen. Oli tilattu lämpökäsiteltyä haapaa ja ihan sitä vaaleeta tuli ja kaiken lisäksi huomattiin, että Lapin lauteen piirustukset saunasta on ihan erilaiset kuin meidän. Ei kiva :( Aamulla soittelin talomyyjälle, että saa hoitaa meille oikeanlaisen saunapaketin, tätä ei kyllä vastaanoteta. Tuollaiset lauteet olisivat likaiset jo ennen kuin ne on asennettu paikalleen.

No jotain positiivistakin...kai... Laattamiehet saapuivat paikalle. Herättivät yövuorosta tulleen miehen näyttämään mitä laattoja tulee mihinkin ja millaiset kuviot. Heille ei aikaisemmin sopinut mikään ajankohta, jossa oltaisiin käyty vähän läpi asioita. Kiva kuitenkin, että ottivat yhteyttä ennen kuin aloittivat laatoituksen :)

perjantai 4. marraskuuta 2011

Hitaasti, mutta varmasti

etenee rakennusprojektimme.
Pojat ovat siellä tehneet kovasti sähkötöitä ja laatat saapuivat keskiviikkona. Luultiin, että päästäisiin hikoilemaan ja kantamaan kome lavallista laattoja sisälle, mutta nepä onnnistuikin nostaa suoraan sisälle koneella, ihan hieno yllätys :)

Eilen saapui saunapaketti tai ainakin osa siitä. Soittivat vielä, etä tänään on tulossa kaidepaketti. Mietin vaan, että mitähän nekin on, kun muistaakseni meillä ei pitänyt olla kaiteita... No se nähdään tänään mitä sieltä tulee.

Pientä muutosta talon ulkonäköön saatiin, kun lisättiin "yläkertaan" ikkunat. Meille jäi ylös käyttöullakko ja alkuperäisessä suunnitelmassa ei ollut ikkunoita, ainoastaan luukku, josta sinne pääsee ulkokautta, mutta kun suunniteltiin, että laitettaisiin sinne ylös pyykkinarut, niin halusimme sitten myös ikkunat, ettei tarvitse pimeässä käsikopelolla pyykkejä ripustella ja täytyy kyllä todeta, että vaikutti talon ulkonäköönkin melkoisesti, näyttää paaaljon paremmalta :) Koitan laittaa kuvia mahdollisimman pian, kunhan saann siirreltyä niitä kamerasta koneelle.