keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Takka on valmis :)

Siinä se nyt jököttää, valmis takka, Hieno on, vaikka itse sanonkin :) Ilman pientä kommellusta ei tästäkään selvitty, oli muurari lähtenyt, kun mnetiin tavaroita hakemaan vielä ja huomattiin, että mittari on väärässä paikassa, ei siinä muuten mitään, mutta kun oli kaksi senttiä keskiviivasta oikealle ja heti pisti silmään. Eihän siinä muu auttanut, kuin soitella muurarin perään, että tulee jälkiään korjaamaan. Tulihan hän sielät pikaiseen takaisin, totesi vaan, että onneksi soititte heti, ei se olis huomenna enää irronnut...
No nyt ollaan tyytyväisiä ja ihan ekat tulet on tänään tehty, ihan ohjeen mukaan, tuli ihan kiva tunnelma, vaikka joka paikka onkin vielä ihan sekaisin ja täynnä roinaa.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Tiiliäkin on saatu seinälle

Viimeinkin, nyt on niitä kiviä seinällä, ainakin takan tausta valmiina ja takan muuraaja voi tulla tekemäänomat työnsä. Tällainen meille tulee olohuoneen yhdestä seinästä. Ei ollut ihan täydellisesti sellainen mitä hain, mutta aika liki. Tämä on Home4Yousta, Mathios stone

Highland SLIM

Cream
Näkyyhän siinä myös, että olohuoneeseen on jo laitettu kattolevyt. Muuten kiva, mutta halogeenit ovat unohtuneet. Menee siis uusiksi sekin. Onneksi huoattiin tässä vaiheessa, kun kaikissa muissa huoneissa on merkitty lyijärillä valmiiksi tehtyyn kattoon ruksi halogeenin kohtaan, vaan olohuoneessapa ei ollut mitään merkkejä. Sähkäri oli vahingossa antanut väärän piirustuksen, lupasi kyllä heti korjata vieheensä. Kaikkea sitä pitääkin huomata tarkistaa. Mitä jos ei vaikka huomaisikaan, ennen kuin kaikki on valmista? Sitten on kiva alkaa korjata.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Kierros meillä jatkuu


Seuraavaksi saavumme olohuoneeseen, joka on nyt siis ihan täynnä takkakiviä ja varmasti väärillä paikoilla ja ehkä vahän sekaisinkin. Kuka ihme käskee laittaa ohjeeseen jotain R-kiviä, joita ei sitten millään ilveellä löydy mistään. Kyllä me etsittiin ja hiki päässä niitä kiviä käänneltiin, vaan kun ei niin ei sitten!Ja lisää kiviä. Niin ja mitä ne T-kivet on, joita taas ei koko ohjeessa mainittu ollenkaan? Mihin nekin olisi pitänyt laittaa. Huoh, kyllä on kuulkaa asentajalla vähän etsimistö, kun jossain vaiheessa meni sekaisin ne C,B ja N kivetkin, kun niitäkin olisi pitänyt jakaa kahteen paikkaan sen mukaan mihin kohtaan takkaa tulevat, vaan mistä me se tiedetään? Ei ole meitä takan kokoamiseen koulutettu...Olohuoneesta siirrymme meidän makuhuoneeseemme, siellä onkin jo seinät valmiina, koska sinne haluttiin myös paneeliseinät. Muuten huone onkin täynnä seinäkiviä, jotka piti perjantaina laittaa olohuoneen seinään, vaan eipäs miestä näkynyt mailla halmeilla.
Vaatehuone olikin sen verran pimeässä, että siirrytään sen läpi suoraan kodinhoitohuoneeseen, laattoja tänne vielä odotellaan tilattu on, mutta ei vielä saapuneet, kun on vielä tuote muutakin puuhaa.
Kodinhoitohuoneesta pääsee myös ulos ja siellä oven suussa on myös kurapiste, näin koiranomistajille ja hevosharrastajille tuiki tarpeellinen juttu. Viereen tulee komerot heppatarvikkeille ja varmaan myös koirapyyhkeille ja tarvikkeille.








Kierros meillä osa 3

Tässä pieni otos vaatehuoneesta, ihan kunnon kuvaa en saanut vieläkään, mutta menköön nyt tällä, jotain siitä näkee. Tuo ruskea tuolla keskellä seinää on takan pelti, päätettiin laittaa se vaatehuoneen puolelle, olohuoneeseen jos olisi laitettu, siihen olisi tullut pitkä vipumatka jatkuu kylpyhuoneen puolelle,jossa ensimmäisenä oikealla wc ja siitä jatkuu kylpuhuoneKylpyhuoneeseen tulee vasemmalla kaksi suihkua ja oikealle kylpyammeTässä vähän suihkuseinää

ja sitten itse asiaan, eli saunaan. Kiuas tulee tuohon suunnilleen tikkaan salan kohdalle, oikealla on vielä toinen ikkuna ja lauteet tulevat molemmin puolin kiuasta





sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kierros meillä

Tooosi huonoja kuvia, puhelimella otettuja... mutta laitan nyt kuitenkin. Tuulikaappiin pieni kurkistus, siellä ei ole vielä seiniä tehtynä ja tietty kuvasin väärästä kulmasta... ainkain eteisen seinää näkyy vähän, että miltä se seinäpaneeli siellä näyttää.Eteisestä oikealla on keittiö , tällä hetkellä näkymä eteisestä keittiöön on tämä, eilen leviteltiin takkatiiliä ympäriinsä. Eihän ne olkkariin mahtuneet. Kenellä muka on sellainen hehtaarihalli, että tiilet mahtuvat sinne ohjeen mukaan aseteltuna??? No ei meillä ainakaan.
No asiaan, keittiön ja eteisen väliin tulee pariovet ja ikkunat sivuille, näillä toivomme lisäävämme eteiseen valoisuutta. Keittiössä saarekkeen paikkaa merkkaa kuvassa imuri :)
Sisälle tultaessa vasemmalla on Eveliinan huone, ulkoseinä on vieläpaneloimatta. oikealla näkyvä on seinä on maalaattu valmiiksi sillä Nuudeli värillä :)
Vessassa ei ole vielä paljon katsomista, se on täynnänsä paneelia, joten siirrymme eteenpäin Valtterin huoneeseen. Täällä korjaustyöt jatkuvat, maalaus on vielä kesken tai siis sen korjaus, kun ei hyväksytty ensin tehtyä laatua, mutta Valtterilla tuon yhden seinän väri on joka tapauksessa tuo sininen väri, Päiväuni nimeltään.Sieltä siirrymme eteenpäin askarteluhuoneeseen, joka ennakoivasti on täynnä tavaraa... Toivottavasti ei tulevaisuudessa kuitenkaan näin täynnä. Täälläkin vielä seinämaalauksia tullaan korjaamaan








tiistai 11. lokakuuta 2011

Seiniä valmistuu

Meillehän tulee hirsipaneelit eteiseen ja meidän makkariin, sekä talon pitkän sivun ulkoseiniin. Niitä olivat miehet siellä tänään laittaneet, paitsi tietenkin niihinhuoneisiin, joissa maalaus meni uusiksi. Jose siellä tasoitteli ja hioi seiniä... Ei ihan riemastuneelta näyttänyt, mutta mitäs ei tee kerralla kunnolla työtään! Meidän makkari taitaa olla sieltä valmiimmasta päästä, on jo seinissä paneelit ja katossa mdf levyt, enää puuttuu lattia, ikkunanpielet, ovet ja kattolistat!

Ja saunakin näyttää jo avaruusalukselta, valitettavasti unohdin ottaa kameran mukaan raksalle, sen verran kiireellä lähdettiin, kun piti ehtiä viemään poika treeneihin.

Ai niin, sain vielä myöntävän vastauksen, kun kysäisin ehtivätkö timpurit meille rakentaa myös roskakatoksen, se kun on myös tehtävä määräysten mukaan. Ei sillä tahtoisin katoksen, vaikkeivät määräykset siitä mitään sanoisikaan, mun mielestä on kyllä ryman näköistä kun siellä hienon talon portinpielessä nököttää se vihreä (tai harmaa) muovinen roskis...

Aika jännää, nyt tämä alkaa jo tuntua melkolailla todelliselta :) Välillä ei kyllä vieläkään ole oikein sellainen olo, että tämä oikeasti on nyt viimein tapahtumassa meille. Toisinaan koko työleiri tympii, mutta on se kuitenkin niin ihanaa :)

perjantai 7. lokakuuta 2011

seinäpaneelit

Seinäpaneelit saapuivat viimein tänään. Niiden piti kyllä tulla jo viime viikolla, mutta jotenkin se viivähti... syystä ei ole tietoa. 1200kg paneelilautaa... mies kanniskeli yksin ne sisälle. tse olin töissö ja sen jälkeen kuskailin lapsia harrastuksiin ja synttäreille. Aikamoinen homma, mutta kannatti, koska meillähän tulikin oikein kunnon sadekuuro nyt illemmalla. Saipahan kannettua laudat myrskyltää suojaan!

torstai 6. lokakuuta 2011

Maalattuja seiniä katsomassa

Voi kun olis päässyt valoisaan aikaan...nyt siellä pimeässä taskulapulla tiiraillessa en kyllä ollut tyytyväinen :( jokainen levyn sauma näkyy ja muutama kolo ja naarmukin seinässä näkyy. Saavat pojat maalailla uusiksi, vaan kyllä minua harmittaa, olis ollut niin kiva kun olis mennyt tämäkin juttu kunnolla kerralla, kun heidän kanssaan muuten on hommat sujunut hyvin.
Toista se on putkarin kanssa, siellä herra Hult väsäilee meille tarjousta lisätöistä, kun on tehnyt lakimääräysten vastaisesti, joskin vireellisten piirustusten mukaan, meidän putkien eristykset. Saas nähdä millä siitä sitten selvitään. Vielä otettiin tuo roikale meille KVV ja LV vastaavaksi, joten eikös sellaisen kuitenkin kuuluisituntea lain vaatimukset??? Mehän ei noista putkihommista mitään ymmärretä. Voi kun olis tämä saanut jäädä kokematta, varsinkin kun ei enää niin kovin paljoa ole teemistä jäljellä, jos koko urakkaa ajattelee. Taas siis edessä unettomia öitä :(
No nyt voi kuitenkin lähteä hakemaan nuorta neitoa discosta ja sitten saunaan, jospa edes sauna rentouttaisi.

Ai niin sulihan meille tänään takkakin, siellä se keittiössä nököttää lavoilla :)


Tässä on nyt ensiksi se kolo seinässä, aika selvästi näkyy...
Tässä kuvaa kylppärin nykykunnosta

Takkalavat keittiössä
Eveliinan huoneesta
Valtterin huoneesta

Uusi värivaihtoehto

Päädyttiin sitten kuitenkin muissa seinissä käyttämään tätä Kamelia sävyä. Tässä värikartalla näyttää aika valjulta, oikeasti on paljon lämpöisemmän oloinen.
Kamelia Siellä oli Eveliinan huoneessa jo maalattu seinät, näytti aika kivalta. Yritän vielä illalla ehtiä sinne kuvaamaan. Katto ja lattia vielä puuttuivat, mutta eiköhän tänään jo synny muutakin valmista. Ihanaa, nyt tas tuntuu intokin kavavan, vaikka putkimies onkin taas töppäillyt ja tehnyt vähän omiaan...


tiistai 4. lokakuuta 2011

Ihanaa,uutta näkyy taas

Eilen meille on asennettu maalämpöpumppu ja huomenna se saadaan päälle! Sitten ei enää tarvitse pitää puhaltimia päällä.

Tänään käytiin illalla raksalla ja siellähän timpurit vielä olivat täysillä työn touhussa ja aika moni seinä oli jo tasoitettu ja pohjamaalattukin. vaatehuonekaan ei enää näyttänyt pimeältä loukolta :) Ja eteinen, voi siellä oli kattopaneelit paikallaan! Sinne kun ei tule maalattuja seiniä vaan valkoisella kuultomaalilla maalatut seinäpaneelit, niin katon saattoi jo laittaa paikalleen.

Siivottavaa siellä kyllä olisi vaikka kuinka paljon.


lauantai 1. lokakuuta 2011

Värikarttojen katselua

Tikkurilan väriakrttojakin ollaan selailtu, näihin sävyihin ovat lapset päätyneet. Vaaleimmalla yleisväritys ja tummemmalla sävyllä yksi tehosteseinä. Tytöllä ei siis kovinkaan suurta eroa väreissä, kun aluksi tahtoi limenvihreän seinän, mutta lopulta päätyi käyttämään niitä sisutuksessa. Poika kuitenkin tahtoi kovasti tuota sinistä seinää, joten eiköhän anneta mennä! Maillä ei vielä ihan ole maalit muualle valittuna, mutta saattaapa olla, että mennään tuolla soft icella, joka on lastenkin yleissävy
Soft ice
NuudeliPäiväuni