torstai 29. syyskuuta 2011

Olisko jotain uutta?

No eipä juuri tänään. Ei mitään, ei ketään...
No, jospahuomenna sitten tulisivat seinäja kattopaneelit ja pikkasen voisivat putkityötkin edistyä, ainakin herra huomenna lupasi saapua.
Pihatyöt kuitenkin vähän edistyneet.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Puhallusvillat ovat paikallaan

Nyt saadaan taloa jo lämpiämään, kun saatiin tänään puhallusvillat paikalleen. Maalämpöpumpun asentajat eivät vielä päässeetkään, siirtyi ensi maanantaille, mutta eipä tuolla vielä niin kiirettä olekaan, lämmittimet kuitenkin ovat puhaltamassa, jotta ensi viikon alusta päästäisiin aloittamaan seinien tasoitusta ja pohjamaalausta...ehkä :) Tällä viikolla vielä odotellaan saapuvaksi seinä- ja kattopaneeleita.

Sinne jäi vielä Robinkin pihatöihin, kun me lähdettiin kotiin. Huomenna jännätään mitä hän on saanut aikaan

Ai niin, hakihan isäntä vielä sisustuskivetkin tänään ja kantoi ne siälle olohuoneeseen, mihin niistä tehdään yksi kokonainen seinä. Tässä vaiheessa ainakin takan tausta pitäisi jo alkaa laittaa, että päästäisin muurmaan takkakin.

tiistai 27. syyskuuta 2011

korjattu on

Putkien villoitukset saatiin korjattua, ei suinkaan putkarimme toimesta, hänhän ei ole mitään virhettä omasta mielestään tehnyt (sanokoon laki mitä sanoo) vaan ihan toisen, maalämpöpumpun toimittjamme järjestämän putkimiehen toimesta. Meidän pelastuksemme. Saas nähdä kuinka paljon maksuista saadaan riidellä...
Käytiin vielä kuvaamassa uudet putket, osan paikkaa oli vaihdettu ja tukia paranneltu.
Huomenna tulee aamulla puhallusvilla

lauantai 24. syyskuuta 2011

Putket päin peetä

tai siis ei ihan kirjaimellisesti, mutta nyt näyttää siltä että putkari on villoittanut ilmastointiputket väärin, liian vähän villaa, eikä solumuovia ollenkaan. Väittää vielä olevansa ammattilainen ja osaavansa hommat... ja esittää että jos hän virheensä korjaa, niin se on lisätöitä!
Taidanpas jättää viimeksi tulleen laskun vielä maksamatta, kunnes hommat saadaan oikeasti hoidettua.

Mars matkaan ja katsomaan mitä pitäisi tehdä ja saadaanko joku tekemään. Tässä muutama kuva putkistosta




torstai 22. syyskuuta 2011

Mittarimato mittailee

käytiin vähän ottamassa tarkistusmittoja helmipaneelin tilaamista varten ja tulokseksi tuli pari neliötä vähemmän, kuin alkuperäinen arvio oli, kannatti siis mitata-

Timpurit olivat naulanneet kiinni ullakon lattian, nyt siellä uskaltaa jo kävellä ihan normaalisti.

Vähän suunniteltiin pihasiivousta ja mihin loput laudat kannattaa siirtää odottamaan aikaa ja tarvetta parempaa.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Päivän tapahtumia

Maalämpöpumpun laitteisto saapui aamulla, huomiseksi oli sovittu, mutta sielläpä ne nyt nököttävät ja hyvä niin, mies sai kantoapua timpureilta, jotka olivatkin yllättäen paikalla, vaikkei tänään pitänyt heidänkään olla :) Melkoisesti nuo laitteet painavat... Samalla huomattiin ettei ne ihan niin kätsysti sinne tekniseen tilaan mahdukaan, huomenna siis tulee asentaja suunnittelemaan miten se asennus parhaiten sujuisi, asennus on sovittu manantaiksi.

Sähkäri oli käynyt laittamassa sisälle pistorasiat pariin paikkaan puhaltimia varten, saadaan mökki lämpiämään heti kunhan puhallusvillat tulevat, nekin tällä viikolla sovittu tulevaksi. Samoin oli sähköri lisännyt unohtuneet piuhat pyyhekuivaimille kylppäriin. Kiva, kiva, niille tulee käyttöä!

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sitä sattuu

nimittäin vahinkoja vaikka joskus vietityyttää onko ne vahinkoja...
Päätettiin mennä kuvaamaan ilmastointiputket ennen kuin puhallusvillat tulevat ja huomattiin, että kattoluukun saranat ovat repineet ilmastointiputken villaa ja suojafoliota, eli siis putket ovat liian alhaalla tai sitten luukku on asennettu väärään kohtaan.
Ensiavuksi ihan teippailtiin, nyt ei viitsitty putkaria ja timpuria sunnuntaina hätyytellä, mutta huomenna sitten katsotaan mitä tälle ongelmalle tehdään.

Sähkäripojat kävivät muuttamassa lämmönsäätelytermostaatin paikan mukavampaan paikkaan, ei haluttu sitä keskelle olohuoneen seinää.

Puita saatiin sahattua pari kuutiota lisää, puutöissä ja lekaharkkojen siirtelyssä sain ranteenikin auki, mutta tekevälle sattuu. Olo on kuin selkäänsä saaneella, tulipahan kunnon treeni aurinkoisessa säässä, ei tarvi enää muunlaista kuntoilua suunnitella

Ja tässä vähän sähköjohtojen kuvia






sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Puuhommissa

Saatiin ihan kivasti pihaa siistittyä ja aika lailla puitakin sahailtua, pari kuutiota nököttää pinossa pihalla. Paljon kivemmalta näyttää, kun saa pihaa siistittyä. Terassitkin on tehty valmiiksi, ja tältä siellä nyt näyttää.Joku ei ole ihan hirveän innostunut raksalla olosta...

Puita pinottuna, lavalla siitä syystä, että niitä pitäisi vielä siirrellä.