torstai 31. maaliskuuta 2011

Lupa-asioita

Sainpahan postia kunnasta lupa-arkkitehdiltä, hän tahtoi muuttaa sisääntulomme julkisivua ihan eri näköiseksi, ei kuulkaas yhtään kiva, en tykännyt :( Niinpä mies nappasi mukaansa esitteitä valmiista talosta ja piirustuksemme ja ajeli saman tien esittämään vastalauseemme muutokselle ja loppujen lopuksi saimme tahtomme läpi :) Joskus kyllä kannattaa esittää vastaväitteitä, varsinkin kun on niille on perustelut !

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Meillä on keittiö!

Ainakin paperilla :) Valitsimme Topi-keittiön Husaari malliston, josta alla kuva, ei kuitenkaan vitivalkoisella ovella (luulisin) ja kuvasta poiketen kivivitasot, todennäköisesti harmaata kiveä, paitsi saarekkeeseen laminaattitaso, pähkinäpuusävyllä. Vetimiä ei ole ihan vielä päätetty, kuvan vetimet näyttävät kuitenkin kivoilta ja ihan meiltä...vielä on kuitenkin aikaa muuttaa mieltään monta kertaa :) Lopuusiet kivitason ja kaapinovien värit sovitaan myöhemmin, kesällä varmaan. Onpahan aikaa pohtia ja punnita. Asiantunteva myyjä on kyllä jokaiselle asiakkaalle aarre! Topi-keittiöiden Tomi Jämsen oli meille sellainen; hän osasi todella hyvin kuunnella meitä,jopa niitä ääneen lausumattomia juttuja ja esitti meille vaihtoehtoja, joita ei oltu edes ajateltu, mutta kun hän näppärästi loihti tietokoneeltaan meille 3-D mallin tuosta noin vaan, tajuttiin, että juuri tuotahan me etsittiin! Ei siinä kauaa tarvinnut miettiä mihin valinta kohdistuu :)

torstai 3. maaliskuuta 2011

Maalämpöpumppu valittu

Päädyimme loppujen lopuksi valitsemaan
Vaillant geoTHERM vws 8kW maalämpöpumpun LVI-Center Auhtola Oy:stä. Syitä oli monia, esimerkiksi myyjä oli hyvin tavoitettavissa, hänellä oli esittää referenssi ( yksi myyjä pommitti meitä yhtenään puhelinsoitoilla, kunnes kyselin referenssejä, sen jälkeen ei kuultu sanaakaan, eikä tavoitettu puhelimitse) kaivon mitta tuntui sopivalta suhteessa talomme kokoon ja lisäksi tietenkin hinta o budjetin rajoissa.