sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Rakennuslupa

Rakennuslupahakemus käytiin viemässä lauantaiaamuna kunnan postilaatikkoon, nyt vaan jäädään odottelemaan mitä sieltä sanotaan. Periaatteessa kaiken pitäisi olla selvää, koska hehän ovat jo suunnitelmamme nähneet ja sullisesti ne hyväksyneet. Naapurien kuulemiset menivät vähän viime tippaan, viimeinen saatiin perjantai-iltana kun he palasivat matkalta ja kotiin tullessaan kävivät pistävänsä nimet paperiin, viime tipassa, mutta ajoissa kuitenkin :)

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Keittiömietintää

Keittiö on melkoisen tärkeä elementti talossa, joten senkin suunnittelun päätimme aloittaa jo hyvissä ajoin, vaikka onkin viimeisten toteutusten joukossa.



Erilaisia vaihtoehto ollaan nyt katseltu ja tarjouksia haetaan muutama, oliskohan 4-5 hyvä määrä, ettei ihan sekaisin mene tarjousten tekijöissä ja tarjouksissa?




Nyt ainakin lähdetään liikkeelle Isku-keittiöllä, yksi pienempi firma Porvoossa (mikä sen nimi nyt olikaan??), Puustellilla ja Topi-keittiöllä.

Sehän oli AO-keittiöt, oli muuten kallis firma...


Jostain tämän tyyppisestä lähdetään liikkeelle, vaikka ihan tällaista ei kyllä tule :)


tiistai 15. helmikuuta 2011

Maalämpöpumppu

Kylläpäs on tämäkin monekirjavaa. tosi vaikea on tietää mitä valitsee, tarjousten hintaerot ovat 16 000- 20 500. Eroja tuntuu olevan ainakin poraussyvyydessä. Mistähän senkin tietää kuinka syvälle poraus pitäisi tehdä, että on tarpeeksi syvä, muttei taas liikaa. Mies on onneksi selvitellyt asiaa nyt vähän enemmänkin. Kävi kuuntelemassa erään tajouksen antajan luona noin kolmen tunnin luennon maalämpöpumpuista ja niiden ominaisuuksista ja käytöstä. Ja netistäkin löytyi asiantuntijoita joilta tiedusteli tarkemmin miten itse voit laskea millaisen porakaivon maalämpöpumpulle tarvitaan meidän tapauksessamme.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Tontti puineen odottelee

Välillä vähän valokuviakin kehiin :) Täällä sitä tulee jostain kumman syystä koiran kanssa lenkillä pyöriskeltyä nykyään muutaman kerran viikossa ;) Siellä sitä olisi, nimittäin koivikkoa, pikkukuusia ja muutama mäntykin kaadettavaksi. Milloinkohan sitä voisi jo aloittaa puiden kaatohommat. Mäntyjä ei ainakaan itse kaadeta, nyt mietityttää, että mitenhän sekin homma hoituu...